Miiko Mäkinen pääsi todistusvalinnoilla Aaltoon

Opiskelit sekä ammatillisen tutkinnon että ylioppilastutkinnon. Mikä sinun ammatillisen tutkinnon ala oli?

Siihen valmistuin itseasiassa viime keväänä, koneistajaksi, eli kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon. Sen mä tein oppisopimuksella yrityksessä.

Miten innostuit tekemään kaksoistutkintoa ja opiskelemaan etälukiossa?

No mulle se isoin pointti oli se, että mulla on aina ollut vaikeuksia menestyä hyvin aineissa, joihin mulla ei oo kiinnostusta. Niin näin mä pystyin valitsemaan ne aineet, jotka mua kiinnostaa ja pysyy motivoituneena niissä.

Sä pärjäsit todella hyvin, pitkässä matematiikassa, fysiikassa ja muissakin aineissa. Millainen oli ajankäyttösi ja miten pystyit niin hyviin tuloksiin?

Mä aikataulutin, mut en ihan hirveen tarkkaan. Mä pidin huolen, et tein joka päivä jotain. Mä aloitin marraskuussa näihin kevään 2021 kokeisiin lukemisen, mut ei se ollut mitään kahdeksaa tuntia päivässä, ehkä tunnin tai kaks. Mafynettiä mä pääasiassa käytin.

No onko sulla nyt jotain jatkosuunnitelmia? Mahdollisesti työelämään vai vielä jatko-opiskelusuunnitelmia?

Mä tuun tän kesän tekee töitä siinä firmassa, jossa sen oppisopimuksenkin tein. Ja sitten mä sain todistusvalinnoilla opiskelupaikan Aallosta, jossa olisi tarkoitus aloittaa nyt syksyllä. Lisäksi tarkoitus on suorittaa asevelvollisuus, mutta sitä opiskelua voi sitten jatkaa puolen vuoden jälkeen.

Onnea! Todella hienoa, että sait todistusvalinnoilla paikan!

Kyllä. Energia- ja ympäristötekniikasta.

Ei ole mikään helppoa ala päästä.

Kyllä, hain minne halusin ja sinne pääsin.

Oliko mitään haastavaa etälukio-opiskelussa?

No varsinkin alussa haastavaa opetella se itsenäinen opiskelu ja just löytää niitä lähteitä, joista löytää lisää materiaalia, jos ei tajunnut kirjasta tai muista, mut kyl se alko abivuonna jo aika hanskassa, et just kaikki matikan matskut Youtubesta alko olee tuttuja.

No mitä sanoisit muille vinkkinä? Miten voi toisaalta kaksoistutkinnon suorittaa näin hyvin tuloksin ja toisaalta miten etälukiossa opiskella?

Täytyy pyrkii aloittaa ajoissa, ettei tarvii lukee kuin pari tuntii päivässä ja jää vapaa-aikaa. Sit, jos aloittaa tosi myöhää lukemiset, ni voi mennä pari viikkoo pelkästää siihen. Syksyn kirjoituksiin aloitin lukemisen vähän myöhässä, mut sitten siitä oppineena kevään kirjoituksiin ajoissa. Meni fiilispohjaltakin paljon paremmin, ei tuntunut väsyneeltä missään vaiheessa.

Onko jotain muuta vielä mitä haluaisit kertoa?

Mä oon tosi iloinen, et sain tehdä kaksoistutkintoa. Oon viihtynyt etälukiossa hyvin. Kurssit ovat hyviä!‍

  • Julkaistu: 24.06.2021

SOTUNGIN ETÄLUKIO

Sotungintie 19

PL 8511

01030 Vantaan kaupunki

Etälukiokoordinaattori: Eija Immonen,
050 302 9909, eija.immonen@vantaa.fi

Opintosihteeri: Kristina Tuominen,
050 304 3717, kristina.tuominen@vantaa.fi

Rehtori: Esa Partanen,
0400 633 865, esa.partanen@vantaa.fi

facebook youtube