Vantaan kirjastot

Alle on koottu joitakin ideoita ja tapahtumia koulujen LUKUvuoden tueksi.

Lukukoira

Ääneen lukeminen on tärkeä taito, jota pitää myös harjoitella!

Lue lisää lukukoirasta

Vr-lasit, Kun takakansi ei riitä

Kirjan takakansiteksti ei aina riitä, kun valitsemme uutta luettavaa. Tikkurilan kirjastossa voi nyt kokeilla miltä tuntuu valita luettavaa virtuaalimaailmassa.

Vantaan kaupunginkirjastossa tutkitaan virtuaaliteknologian antamia mahdollisuuksia lukemaan innostamisessa. Kirjasto ja sen yhteistyökumppanit ZOAN Oy ja Kustannusosakeyhtiö Tammi ovat rakentaneet yhdessä pelillisen lukuvinkkimaailman, joka on ensimmäinen laatuaan Suomessa.

Kuinka virtuaalinen lukuvinkkaus toimii? Lue lisää.

Lukuintoa diplomeista

Lukudiplomin kirjalistat ja suoritusohjeet löytyvät täältä. Suoritusohjeet vaihtelevat luokka-asteittain: esimerkiksi Diplomi 3:n suorittamiseen vaaditaan 12 kirjan lukeminen. Opettaja voi joustaa vaatimuksista, mikäli kokee sen luokalleen tai yksittäiselle oppilaalle tarpeelliseksi. Tärkeintä lukudiplomissa on oppilaan lukuinto!

Lukeminen on lukudiplomin olennaisin osa, mutta lukupäiväkirjan pitäminen ja erilaisten tehtävien tekeminen helpottavat suoritusten seuraamista. Tehtävien ei tarvitse tai edes kannata olla kovin suuria ja työläitä, ettei lukuinto laannu niiden vuoksi. Tarkoituksena on vain jollain tavalla todistaa, että oppilas on lukenut kirjat. Opettaja saa itse määrittää tehtävät ja suoritusmuodon. Vinkkejä tehtäviin löytyy lukudiplomisivulta, täältä.

Soturikissat

Tikkurilan kirjastossa on järjestetty (luultavasti Suomen ensimmäisenä) useampi kerho-tapaaminen ja tapahtuma kirjasarjan faneille. Tapahtumissa on ollut 100-200 osallistujaa. Syksyn tapahtuman ajankohta on vielä auki.

Harry Potter (alustava päivämäärä to 7.2.2019)

Kansainvälistä Harry Potter book night -tapahtumaa on järjestetty Helmet-alueella jo neljä kertaa! Taianomaista ohjelmaa voi järjestää sekä kirjastoissa että kouluissa. Vantaalta useampi kirjasto järjestää tapahtuman (Tikkurilan kirjasto pitää välivuoden).

Tietoa Vantaan kirjastopalveluiden tarjonnasta löydät myös tämän linkin takaa:

Kirjastojen tarjontaa perusopetukselle

Vantaan sivistystoimi

Vaihde: 09 83911

Silkkitehtaantie 5

Vantaa

PL 1500, 01030 Vantaan kaupunki

facebook twitter youtube