Muutoksia Sivistysvantaalla

Sivistysvantaa.fi:n päänavigaatio muutettiin kesän aikana uusiksi. Uusituilla sivuilla sisällöt on järjestetty tulosalueittain: varhaiskasvatus, perusopetus ja nuoriso- ja aikuiskoulutus. Oman tulosalueesi alta löydät juuri sinulle suunnatut koulutukset ja palvelut. Sisältöjen päivittäminen on vielä osittain kesken.

Etusivu ja navigaatio uudistuvat

Kaikki Sivistysvantaan päivitysjärjestelmässä olevat sivut (eli esim. koulujen ja oppilaitosten omat sivut) saavat uuden ulkoasun syyskuun aikana.

Etusivulle tulee uusi elementti, ns. arvolaatikko johon voi kirjoittaa esimerkiksi oman koulun arvot. Laatikossa on paikka kuvalle tai videolle. Etusivulle tulee myös automaattisesti päivittyvä uutisfeedi, joka nostaa uusimmat uutiset, tapahtumat ja blogit automaattisesti etusivulle.

Nostopaikkoja tulee lisää, uudistuksen jälkeen niitä on yhteensä 16 kappaletta. Niistä 4 toimii kuten ennenkin, eli voit tehdä niihin haluamiasi nostoja. Loput nostolaatikot päivittyvät automaattisesti aina, kun päivität sivuja. Jatkossa nostoja ei siis välttämättä tarvitse tehdä ollenkaan.

Uudistus muuttaa myös yläpalkin navigaatiota selkeämmäksi ja näyttää sivujen hierarkian nykyistä paremmin.

Yhteystietolaatikkoa on jatkossa helpompi muokata, ja siihen mahtuu kaikkiaan 4 palstan verran tekstiä. Jos palstoja on vähemmän, laatikko nostaa karttakuvan tekstin viereen. Gallup-palkkia pienennetään.

Elementtien paikkoja etusivulla voi vaihdella, ja osan pystyy määrittelemään näkymättömäksi.

Ota uudet ominaisuudet käyttöön sivuilla

Uudistukset asennetaan automaattisesti, ja ne voi ottaa itsenäisesti käyttöön heti kun ne omilla sivuilla näkyvät. Uusien elementtien käyttöön tehdään myös opetusvideo, joka päivittyy Sivistysvantaan ohjevideokanavalle: https://www.dreambroker.com/channel/4gg1p4uq.

Voit osallistua myös Sivistysvantaan pääkäyttäjäkoulutukseen, jossa kerrataan kaikkien työkalujen käyttöä ja käydään uusien ominaisuuksien päivittäminen läpi. Ilmoittautuminen koulutukseen tehdään Osuman kautta: https://osuma.vantaa.fi/Koulutuskalenteri/Lis%C3%A4tiedot/id/20490‍

  • Julkaistu: 28.08.2018

Vantaan sivistystoimi

Vaihde: 09 83911

Silkkitehtaantie 5

Vantaa

PL 1500, 01030 Vantaan kaupunki

facebook twitter youtube