VANTAAN LUONTOKOULU IHASTUTTI JA INSPIROI IDEOIMAAN UUTTA

28.11.2019

Mitä kaikkea luonnossa voi varhaiskasvatuksessa oppia ja opetella? Vantaan luontokoulu tarjosi tähän ideoita ja ihanat puitteet! Takkatulen loimutessa vantaalaiset varhaiskasvattajat poimivat uusia ideoita luontoympäristön hyödyntämiseen toiminnallisessa oppimisessa.

Tapaamisessa kuultiin luontokoulun toiminnasta, kokeiltiin uusia menetelmiä metsässä oppimiseen sekä ideoitiin päiväkotien käyttöön ensi vuonna tulevia LUMA-reppuja. LUMA-reput sisältävät materiaalia, jolla innostetaan lapsia havainnoimaan ja tutkimaan luontoa, ja oppimaan sen avulla uutta – leikillisyys ja tarinallisuus mukana kulkien.

Tapaamisessa mukana olleet päiväkodit ovat mukana vuoteen 2021 saakka Vantaalla toimivassa Kokeellinen oppimisympäristö Goes Metsä -hankkeessa. Hankkeen aikana kehitetään varhaiskasvatuksen LUMA-toimintaa sekä ideoidaan yhdessä, miten lähiympäristöjä voidaan hyödyntää matematiikan ja luonnontieteiden opetuksessa. Hankkeen tavoitteena on luoda LUMA-pedagoginen malli varhaiskasvatuksen käyttöön.

Kiitos Vantaan Luontokoulun opettajille sekä kaikille mukana olleille inspiroivasta iltapäivästä!

Marika Latva-Kyyny

Projektisuunnittelija

Lisätietoa Luontokoulun toiminnasta: www.vantaanluontokoulu.fi

Vantaan sivistystoimi

Vaihde: 09 83911

Silkkitehtaantie 5

Vantaa

PL 1500, 01030 Vantaan kaupunki

facebook twitter youtube