Ihana kesä varhaiskasvatuksen kehittämispalveluissa!

21.08.2020

Toimin kesän hallinnon harjoittelijana Vantaan kaupungin varhaiskasvatuksen kehittämispalveluissa. Näin elokuun lopulla on mahtava huomata, miten koettu ja uusi kohtasivat ja herättelivät kokoamaan teille sanoiksi kulunutta kesää.

Varhaiskasvatusopettajan ja sosionomin opinnoissani on tuntunut upealta saada avata ovi lasten maailmaan, joka on täynnä oppimisen ihmettä, kehittävää ja tunteikasta leikkiä, turvallista syliä ja läheisyyttä. Samalla omaksuttavaksi on tullut hurja määrä käsitteitä, joista käsin olen rakentanut kuvaa esimerkiksi lapsilähtöisestä pedagogiikasta, perheiden osallisuudesta ja yhteisön hyvinvoinnista.

Kesätyöni varhaiskasvatuksen hallinnossa on asettanut oppimani käsitteet ja aikaisemmat kokemukseni osaksi varhaiskasvatuksen kehittämistyötä. Olen saanut nähdä, miten monimuotoisella kentällä varhaiskasvatuksen ammattilaiset työtään tekevät. Työtehtävieni kautta olen perehtynyt niin osaamisen kehittämisen aiheisiin kuin kieli-, kulttuuri- ja uskontotietoiseen varhaiskasvatukseenkin. Lasten Vantaan Facebook -sivujen päivitystyötä tehdessä pääsin tutustumaan Koivukylän avoimen kohtaamispaikan ja Korson asukaspuiston toimintaan. Työni näkökulma laajeni siten varhaiskasvatuksesta lähiympäristöön ja sen mahdollisuuksiin tarjota toimintaa, tukea ja palveluja varhaiskasvatusikäisille lapsille ja heidän perheilleen.

Kuluneen kesän aikana olen saanut matkaani mukaan ajatuksia ja oivalluksia työyhteisötaidoista ja tiimityöstä, joiden merkitys tuntuu erityisen tärkeältä näin korona-aikana etätyökäytänteiden keskellä. Osaava ja toinen toistaan tukeva asiantuntijajoukko kannatteli minut uuteen työtehtävään ja työkulttuuriin. Toivoisin, että tulevana varhaiskasvatuksen opettajana osaisinkin kiinnittää huomioni yhdessä tekemisen iloon lapsiryhmän ja tiimin arjessa sekä kohtaamisissa huoltajien ja erilaisten verkostojen kanssa.

Minulla onkin ollut ilo olla osana työyhteisöä, jossa kehitetään lapsen kasvua ja kehitystä tukevaa sekä koko perheen hyvinvoinnin kysymykset huomioivaa varhaiskasvatusta vantaalaisiin päiväkoteihin. Näillä eväin on hyvä jatkaa.

Eloisaa ja antoisaa syksyä kaikille – pidetään toisistamme huolta!

Jenni Tuulasjärvi, varhaiskasvatuksen opiskelija

Vantaan kasvatus ja oppiminen

Vaihde: 09 83911

Silkkitehtaantie 5

Vantaa

PL 1500, 01030 Vantaan kaupunki

facebook twitter youtube