"Koskas ne päälliköt saapuu?"

12.11.2019

Päälliköt ovat saapuneet!

”Koskas ne päälliköt saapuu?” Näin minulta kysyttiin muutama viikko sitten. Kysymyksen kuultuani olin hetken ihmeissäni, mitä tavaraa Keimolanmäkeen toimittanut mies tarkoittaa päälliköillä. Mutta totta tosiaan, nyt nuo päälliköt ovat saapuneet. Viikko Keimolanmäen päiväkodin tarinaa on takana ja päälliköt eli lapset ovat aloittaneet tarinamme kirjoittamisen.

Naurua, itkua, ihmetystä, ikävää, riemua,kaikkea tuota on mahtunut ensimmäiseen viikkoomme. Kaikki tunteet ovat tervetulleita Keimolanmäkeen ja ne kuuluvat päiväkodin elämään. Olemme saaneet tutustua lukuisiin uusiin lapsiin, vanhempiin ja unikavereihin, joiden rooli päiväkotiuraa aloitettaessa on keskeinen. Me aikuiset ja lapset olemme oppineet niin paljon uutta joka päivä, että ihan pakahduttaa ja iltaisin unta ei tarvitse odottaa.

Uuden päiväkodin avautuessa on mielenkiintoista seurata toimintakulttuurin rakentumista. Kaikki me työntekijät, vanhemmat ja lapset vaikutamme siihen millainen tunnelma ja arki Keimolanmäkeen rakentuu. Aloituskeskusteluissa, jotka käymme perheiden kotona, saamme rauhassa kuulla tärkeää tietoa lasten tavoista ja tottumuksista, sekä vanhempien toiveista meidän työlle. Kasvattajien kesken sovimme, joka päivä toimintatapoja, joiden kautta teemme työtä vastataksemme varhaiskasvatussuunnitelman asettamiin tavoitteisiin ja lasten tarpeisiin.

Olemme Keimolanmäessä päättäneet panostaa erityisesti lasten päivittäisten kuulumisten kertomiseen. Haluamme myös näin alussa panostaa siihen, että lapsi kokee turvallisuutta ja rauhaa ja näin sopeutuminen uuteen tilanteeseen on helpompaa. Panostamme pienryhmissä toimimiseen ja annamme aikaa lapselle tutustua ensin pieneen joukkoon kavereita ja aikuisia ja lapselle ominaisella tavalla alamme vähitellen laajentaa ympäristöä ja ihmissuhteita.

Ilmapiiri on keskeinen osa kasvuympäristöä. Positiivinen asenne ja kannustus auttaa meitä kaikkia voimaan paremmin. Haluamme tarjota positiivisen ympäristön, jossa lapsella on ympärillä kannustavia aikuisia. Vuorovaikutusmalli positiivisesta ja ystävällisestä tavasta puhua toisillemme luo luottamusta, turvaa ja auttavaa kasvamaan ja oppimaan uutta.

Olemme asettaneet toiminnallemme Keimolanmäessä monia tavoitteita. Haluamme panostaa yhteisömme kieliin ja kulttuureihin tutustumiseen, liikkeeseen, leikkiin, resurssiviisauteen ja luonnossa liikkumiseen. Nyt on kuitenkin sen aika, että rauhoitumme toisiimme tutustumiseen ja luomme turvallista ilmapiiriä yhteisöömme.

On sanottu, että ”parhaat aarteet löytyvät arjen keskeltä”. Näin se menee, arki on huippua ja kaikkein tärkeintä. Ne pienet hymyt, kun ikävä väistyy, tuhinat päiväunilla, ääneen naurut kun ystävät löytävät yhteisen sävelen, halaukset tavatessa lähtiessä, nuhaisen nenän niistämiset ja juoksemisen äänet pitkillä käytävillä tekevät arjesta juhlaa.

Tästä on hyvä jatkaa tarinan kirjoittamista yhdessä. <3 Halataan, kun tavataan!

Vantaan sivistystoimi

Vaihde: 09 83911

Silkkitehtaantie 5

Vantaa

PL 1500, 01030 Vantaan kaupunki

facebook twitter youtube