1+1= enemmän kuin 2

11.07.2019

Keimolanmäen päiväkodin suunnittelu etenee. Rekrytointi ja hankinnat ovat täyttäneet kalenteriani. On tuntunut hyvältä pohtia uuden alkua yhteistyössä monien eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

Olen itse uusi Vantaalla, ja haluan heti alkuun kiittää sitä, miten tervetulleeksi olen tuntenut itseni kaikkien yhteistyökumppaneiden taholta.

Keimolanmäen tontilla näyttää vielä tyhjältä. Paljon autonrenkaita on löytynyt maaperästä ja aikaisemmin tuuhea aluskasvillisuus on saanut kyytiä. Tontti on rajattu aidoilla ja työmaa kyltti on ilmestynyt tontille.

Suunnittelun edetessä, olen viime aikoina useasti pysähtynyt pohtimaan sitä, miten hienoa on se, että tätä uuden suunnittelua on minun kanssani tekemässä yhdessä monet yhteistyökumppanit.

”Yksin ratsastajien aika on ohi” on lainaus, jota olen viimevuosina usein käyttänyt. Nyt ja tulevassa päiväkodin arjessa on tärkeää muistaa se, että yhdessä olemme enemmän. Päiväkodissa on tiimityö tärkeää ja oikeastaan se on kaiken ydin. 1+1= enemmän kuin 2. Jotta voimme Keimolanmäessä toteuttaa varhaiskasvatussuunnitelmaa, hurmaantua lapsista joka päivä, iloita yhdessä, on tiimityön oltava toimivaa ja yhteistyön tuottaa hyvinvointia yhteisöömme.

Mitä sitten tarvitaan, jotta yhteisö voi hyvin? Viimeaikaiset tutkimukset ovat kiistattomasti puhuneet siitä, että osallisudella on merkitystä yksilön hyvinvointiin osana yhteisöä. Puhutaan sitten lapsista, tai aikuisista on tärkeää panostaa siihen, että jokainen kokee kuuluvansa yhteisöön. Sosiaalisten ja tunnetaitojen opetteleminen, niin meille aikuisille, kuin lapsille on tärkeää. Se miten kohtaamme toinen toisemme joka päivä, ei ole vähäpätöinen asia, siihen kannattaa panostaa. Kohtaamisen taito kantaa ja auttaa eteenpäin tulevaisuuden maailmassa.

Nautitaan kesästä ja kohdataan toinen toisiamme arvostaen!

Terhi

Vantaan sivistystoimi

Vaihde: 09 83911

Silkkitehtaantie 5

Vantaa

PL 1500, 01030 Vantaan kaupunki

facebook twitter youtube