Tietoa keskuksesta

ROBOTIIKAN OPPIMISKESKUKSEN UUDET SIVUT LÖYTYVÄT TÄÄLTÄ.

Robotiikan oppimiskeskus on Kasvatuksen ja oppimisen palvelualueiden rahoittama hanke, jonka tavoitteena on mahdollistaa ja lisätä robotiikan ja ohjelmoinnin käyttöä opetuksessa. Keskuksen päätehtäviin kuuluu mm. kaupungin opetus- ja kasvatusalan ammattilaisia sekä opetusryhmien tutustuttaminen ohjelmointiin ja robotiikkaan koulutuksien, työpajojen ja tapahtumien kautta.

Robotiikan oppimiskeskus sijaitsee Tikkurilan kirjaston kellarikerroksessa ja siihen kuuluu neljä erilaista tilaa: koulutustila robottien rakenteluun ja ohjelmointiin, sähköpaja juottamiseen ja kolvaamiseen, mediapaja 3d-tulostamiseen ja videoeditointiin sekä protopaja pieniin puu- ja metallitöihin. Robotiikan oppimiskeskuksella on haluttu panostaa ennen kaikkea monipuolisuuteen: keskukselle on tilattu useita erilaisia robotiikka- ja ohjelmointilaitteita sekä -ohjelmistoja, joiden avulla voidaan opettaa eri-ikäisiä ja -tasoisia oppilaita.

Keskuksen toiminnasta vastaa projektiasiantuntija Antti Luoto (antti.luoto@vantaa.fi), jonka vastuualueisiin kuuluu varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen opetusryhmät, hankinnat ja remontti.

Artikkeli

Koulutukset ja työpajat

R‍obotiikan oppimiskeskuksessa järjestetään useita erilaisia työpajoja ja koulutuksia. Keskuksen työpajat ja koulutukset on lukuvuonna 2019-2020 suunnattu kasvattajille ja opettajille. Koulutuksia järjestetään vantaalaisille...

Lue Lisää

Artikkeli

Infoillat

Infoillat ovat kaikille kuntalaisille avoimia ja ilmaisia tapahtumia, joita järjestetään Tikkurilan kirjaston tiloissa ja Robotiikan oppimiskeskuksessa. Infoillat keskittyvät yhteen robotiikan tai ohjelmoinnin ajankohtaiseen teemaan, ja...

Lue Lisää

Robotiikan oppimiskeskus

Kirjasolan puoleinen sisäänkäynti

Lummetie 4

01300 Vantaa

Projektisuunnittelija: Tuulia Kuismin,
0405487832, tuulia.kuismin@vantaa.fi

Projektisuunnittelija: Antti Luoto,
0404805687, antti.luoto@vantaa.fi