Materiaalipankki

Tämän sivun alle kootaan robotiikan ja ohjelmoinnin opetuksen materiaalipankki. Materiaalipankki tulee sisältämään hyödyllisiä linkkejä, tutoriaaleja, ohjevideoita sekä tuntisuunnitelmia ohjelmoinnin ja robotiikan opetusta varten. Kannustamme kaikkia opetus- ja kasvatusalan ammattilaisia jakamaan omia toteutuksiaan myös muille ideoiden ja kokemusten leviämiseksi - kerro meille omasta verkkosivustasi, tuntisuunnitelmasi tai videostasi.

Robotiikan oppimiskeskuksen tuntisuunnitelmat


Valmiita tuntisuunnitelmia ja virhetilanteita eri roboteista

(Kubo, Dash, Lego EV3, Lego WeDo, Photon)


Robotiikan oppimiskeskuksen tekemät videot

Linkkejä muihin materiaaleihin

  • Innovarobotit. Innovarobotit on verkkosivu, jonne vantaalaisista opettajista koostunut työryhmä on koonnut erilaisia robotiikan ja ohjelmoinnin opetukseen soveltuvia opintopolkuja. Sivuilta löytyy opetusmateriaalia mm. Arduinon, Picaxen ja Android-laitteiden ohjelmointiin sekä 3d-tulostukseen.
  • Ohjelmoinnin ihmeellinen maailma -peli. Robotiikan oppimiskeskus on tehnyt seppo-alustalle pelin, jonka avulla oppilaat voivat tutustua ohjelmointiin ja robotiikkaan leikkimielisten tehtävien avulla. Peli on suunniteltu 4.–9.luokkalaisille ja sen kesto on n. 60 min. Tehtävät pisteytetään automaattisesti, joten oppilaat tarvitsevat vain oman koneen ja pelikoodin (586DCG) päästäkseen pelaamaan. Pelaamisen iloa!
  • Etäopetuksen tuen Ohjelmointi & Robotiikka -aiheiset materiaalit. Sivuilta löydät maksutonta valmista materiaalia, joka toimii tietokoneella, tabletilla ja puhelimella.

Robotiikan oppimiskeskus

Kirjasolan puoleinen sisäänkäynti

Lummetie 4

01300 Vantaa

Projektisuunnittelija: Tuulia Kuismin,
0405487832, tuulia.kuismin@vantaa.fi

Projektisuunnittelija: Antti Luoto,
0404805687, antti.luoto@vantaa.fi