Kurkista Robotiikan oppimiskeskukseen Tytöt koodaamaan -tapahtumassa

Kasvatusta ja opetusta tukeva Robotiikan oppimiskeskus avaa ovensa kaikille kiinnostuneille paneelikeskustelusta ja koodaustyöpajasta koostuvassa tapahtumassa.

Tiistaina 20.11. järjestettävässä Tytöt koodaamaan – Ohjelmoinnin monet mahdollisuudet -tapahtumassa asiantuntijoista koostuva paneeli pohtii ohjelmoinnin monia mahdollisuuksia sekä tyttöjen ja naisten roolia ohjelmointimaailmassa. Tilaisuudessa keskustellaan esimerkiksi työelämän nykytilasta teknologia-aloilla, ohjelmoinnin luovista käyttötarkoituksista sekä ihmisyyden merkityksestä teknologiakehityksen rinnalla.

– Ohjelmoinnin ja robotiikan alalla työskentelevistä suuri osa on miehiä. Haluammekin innostaa myös tyttöjä ja naisia alalle. Haluamme näyttää, kuinka monipuolista ohjelmointi voi olla, projektisuunnittelija Tuulia Kuismin kertoo.

Paneelikeskustelun jälkeen halukkailla on mahdollisuus kokeilla musiikin koodaamista aloittelijoillekin sopivassa työpajassa. Musiikin rakenteiden tutkiminen avaa hauskan mahdollisuuden oppia ohjelmoinnin perusteita ja Ruby-ohjelmointikieltä.

Tytöt koodaamaan – Ohjelmoinnin monet mahdollisuudet

Tiistaina 20.11. Tikkurilan kirjaston musiikki- ja mediaosastolla, Lummetie 4, 01300 Vantaa
Klo 17−18 Paneelikeskustelu: Päästä luovuutesi valloilleen ja löydä koodari itsestäsi!

  • Panelisteina: Kaisa Kukkonen (The Lady AI), Sonia Singh (opiskelija, Tikkurilan lukio), Laura Lindfors (projektisuunnittelija, Vantaan kaupunki), Perttu Lähteenlahti (perustaja, Perfektio) ja Akseli Huhtanen (toimitusjohtaja, Dare to Learn).

Klo 18−19 Työpaja: Koodaa oma biisi! (Mehackit)

  • Työpajassa on paikkoja 20 ensimmäiselle, työpajaan ilmoittaudutaan ennakkoon. Työpajaan tarvitaan mukaan oma tietokone. Huom! Sonic Pi on ladattavissa vain Windows, macOS ja Rasberry Pi -käyttöjärjestelmille.

Lue tarkemmin Tytöt koodaamaan -tapahtumasta.

  • Julkaistu: 06.11.2018
  • Päivitetty: 14.11.2018

Robotiikan oppimiskeskus

Kirjasolan puoleinen sisäänkäynti

Lummetie 4

01300 Vantaa

Projektisuunnittelija: Tuulia Kuismin,
0405487832, tuulia.kuismin@vantaa.fi

Projektisuunnittelija: Antti Luoto,
0404805687, antti.luoto@vantaa.fi