Uusi Rajatorpan koulu

Rajatorppaan rakennetaan uutta oppimiskäsitystä tukevaa koulua. Uuden koulun rakentamistyöt alkoivat heinäkuussa 2018 ja koulu valmistuu vuoden 2019 lopulla.

Suunnitelmana on, että Rajatorpan koulun 1.-6.-luokkalaiset voivat käydä koulua nykyisissä tiloissa uuden koulun valmistumiseen saakka.

Rakentamishankkeessa koulun päärakennus ja paviljonkirakennus Vapaalanpolulla on tarkoitus korvata samalle tontille rakennettavalla uudisrakennuksella, ja vanha suojeltu koulurakennus Ilpolankujalla peruskorjataan. Lisäksi koulun viereisissä terveystalon tiloissa nykyisin toimiva esiopetus siirtyy uuden koulun tiloihin, ja terveystalon tiloista luovutaan.

Tilat edustavat käsitystä uusista oppimisympäristöistä

Kouluun tilat suunnitellaan pedagogisten tarpeiden pohjalta, ja ne ovat muunneltavissa eri käyttötarpeisiin ja opetustilanteisiin. Suunnittelun lähtökohtana on, että tilat soveltuvat yhteisopettajuuteen ja erilaisten opetusryhmien muodostamiseen, jolloin opettajat voivat työskennellä yhdessä ja opettaa samanaikaisesti useaa eri luokkaa.

Poikkeusjärjestelyjä työmaan aikana

Työmaaliikenne kulkee Vapaalankujan kautta rakennusalueelle. Urheilukentän viereistä pienempää hiekkakenttää käytetään työmaata tukevana varasto- ja pysäköintialueena henkilöstölle - kyseinen alue on rajattu aidalla. Työmaan läheisyyteen on pystytetty infotauluja.

Rakentamisen aikana oppilaiden liikunta- ja välituntialueena hyödynnetään Ilpolan koulun pihaa, pääkoulun viereistä urheilu- ja jalkapallokenttää, metsäaluetta sekä lähipuistoa.Maansiirtotöistä aiheutuu jonkin verran meluhaittaa lähiympäristöön, mutta työt pyritään tekemään kello 07:00-16:00 välisenä aikana. Rakennustyömaata koskevissa asioissa voitte ottaa yhteyttä vastaavaan työnjohtajaan Toni Eastoniin (010 507 8129, rajiskysymykset@gmail.com).

Rajatorpan uuden koulun viikkotiedote

Rajatorpan uuden koulun viikottaiset työmaatiedotteet löytyvät tästä. Viikkotiedotteista voi seurata rakennusprojektin etenemistä ja ajantasaisia työmaakuulumisia.

Artikkeli

Kysymykset Rajatorpan uudesta kouluhankkeesta

R‍ajatorpan uudesta kouluhankkeesta voi esittää kysymyksiä osoitteeseen rajiskysymykset@gmail.com . Kysymyksiä rakennusvaiheeseen liittyen Kysymys Tehdäänkö työmaan...

Lue Lisää

Artikkeli

Roope Reippaan ja Nelli Näppärän koulupäivä uudessa oppimisympäristössä

‍Ekaluokkalainen Roope Reipas Ekaluokkalainen Roope saapuu kouluun kävellen ja ennen koulupäivänaloitusta hän kiipeilee hetken koulun pihalla kiipeilyseinällä ja -telineillä yhdessä kavereidensa kanssa. Pian sen jälkeen hän avaa koulun...

Lue Lisää

Rajatorpan koulu

Kanslia 050 303 2646

Vapaalanpolku 13

01650 Vantaa

Rehtori: Anne Dernjatin,
040 508 7632

Apulaisrehtori: Maija Eskelinen,
040 716 5205

Rajatorpan koulu, postiosoite

PL 2520

01030 VANTAAN KAUPUNKI

instagram