Rajatorpan koulun vanhempainyhdistys

Rajatorpan koulun vanhempainyhdistys

Rajatorpan koulussa toimii kaikkien oppilaiden hyväksi aktiivinen vanhempainyhdistys, joka pyrkii toiminnallaan tukemaan kaikkia koulun oppilaita, muun muassa organisoimalla Mummola-toimintaa helpottamaan pienten koululaisten aamuja, tukemalla koulun kulttuuritapahtumia ja hankkimalla välituntivälineitä. Toiminnan kattamiseksi kerätään pientä jäsenmaksua sekä järjestetään erilaisia varainkeruutempauksia. Varat käytetään lyhentämättöminä oppilaiden hyväksi. Oppilaiden vanhemmat ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Lisätietoja yhdistyksestä saa vanhempainyhdistyksen verkkosivuilta https://rajatorpankoulunvy.yhdistysavain.fi/, Facebookista – Rajatorpan koulun vanhempainyhdistys ja Instagramista rajatorpankoulu_vy.

Mummola‍

Tiedote 8/2021:

Rajatorpan koulun vanhempainyhdistys on järjestänyt aamutoimintaa pienille koululaisille koulun tiloissa toimivassa Mummolassa jo useamman vuoden ajan. Koronatilanteen vuoksi Mummola kuitenkin sulki ovensa maaliskuussa 2020 eikä toimintaa järjestetty koko lukuvuoden 2020-2021 aikana. Nyt uuden kouluvuoden alkaessa olemme edelleen päättäneet pitää Mummola-toiminnan tauolla, ainakin alkusyksystä. Mummolan toiminnan mahdollistavat ihanat vapaaehtoisemme, joista moni on yli 70-vuotias. Haluamme huolehtia, että heidän on mahdollista tehdä tätä hienoa vapaaehtoistyötä ilman riskejä.

Mummola-toiminta on ollut aamujen tukena etenkin ekaluokkalaisille ja olemme pahoillamme, että tänä syksynä emme voi Mummolaa normaalisti avata. Seuraamme tilannetta ja Mummola aukeaa jälleen, kun tilanne sen sallii.

Ystävällisin terveisin,
Rajatorpan koulun vanhempainyhdistys

Yleistä Mummola-toiminnasta

Rajatorpan koulun vanhempainyhdistys on järjestänyt koulullamme Mummola-toimintaa. Mummola on tarkoitettu koulun pienille oppilaille, 1.-3.-luokan oppilaille, jotka voivat tulla Mummolaan aamuisin viettämään aikaa ennen koulupäivän alkamista. Mummola sijaitsee päärakennuksen ruokalassa olevassa kabinetissa. Paikalla on ollut 2 alueen vapaaehtoista mummoa tai pappaa valvomassa lasten omaehtoista toimintaa.

Mummolassa voi lukea kirjoja tai läksyjä, pelata lautapelejä, rakentaa legoja, piirtää, askarrella tai vaikkapa jutella mukavia koulumummojen ja -pappojen kanssa!

Koulumummot ja -papat eivät toimi kerho-ohjaajana vaan ovat paikalla vapaaehtoisina aikuisina valvomassa lasten toimintaa.

Lapsen kanssa on hyvä käydä seuraavat säännöt läpi ennen ensimmäistä Mummolakertaa:
1) Luen, ymmärrän ja hyväksyn Mummolan säännöt.
2) Kuuntelen ja kunnioitan aikuista.
3) Puhun kauniisti, en huuda tai kiroile.
4) Otan huomioon muut lapset.
5) En juokse tai leiki hippaa Mummolan tiloissa.
6) Pidän kännykän repussa.
7) Siivoan omat jälkeni.
8) Menen koulutunnille ajoissa.

Lapset tulevat allekirjoittamaan Mummolan säännöt ensimmäisellä Mummola-kerralla. Muilla kerroilla riittää lapsen allekirjoitus päiväkirjaan, joka löytyy Mummolasta.

TERVETULOA!

Rajatorpan koulu

Kanslia 050 303 2646

Vapaalanpolku 13

01650 Vantaa

Rehtori: Anne Dernjatin,
040 508 7632

Apulaisrehtori: Maija Eskelinen,
040 716 5205

Rajatorpan koulu, postiosoite

PL 2520

01030 VANTAAN KAUPUNKI

instagram