Nuorten taidetoiminta

VERNISSALLA JÄRJESTETÄÄN MONIPUOLISTA TAIDETOIMINTAA NUORILLE.

KEVÄÄN 2022 HARRASTUSRYHMÄT VERNISSALLA:

Ilmoittautuminen löytyy osoitteesta:
https://kulttuuritehdasvernissa.fi/nuorten_taidetoiminta

RYHMÄT TÄYTETÄÄN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTYKSESSÄ. OSALLISTUMINEN HARRASTUKSIIN ON MAKSUTONTA. KEVÄÄN HARRASTUSKAUSI ON 10.1.-20.5.2022. ILMOITTAUDU MUKAAN TAI TULE KOKEILEMAAN!


Kevät 2022 (10.1.-20.5.)


ANIMAATIO

Animaatiotyöpaja 1
10-12-vuotiaat (3-6lk),
Keskiviikko klo 17-15

Animaatiotyöpaja 2
13-18-vuotiaat,
Torstai klo 17-19

Paikka: Animaatiostudio (1. kerros)

Animaatioasema Open Hours
Kaikenikäisille!
Keskiviikko ja torstai klo 15-17

Paikka: Animaatioasema (2. kerros)

Viikoittain kokoontuvissa animaatioryhmissä rakennetaan oma animaationukke ja tehdään pienryhmissä oma yhteinen stop-motion elokuva. Työpajassa tutustutaan elokuvakerrontaan, kuvaamiseen, leikkaamiseen ja äänitöihin omien elokuvien kautta.

Animaatioasema Open Hours

Animaatioasemalla on aina avoimet ovet keskiviikkoisin ja torstaisin klo 15-17. Animaatioasemalle voi tulla tutustumaan animaationäyttelyyn ja kokeilla oman leffan tekoa valmiilla animaationukeilla. Päivän päätteeksi voi pitää elokuvalleen pienen ensi-illan Animaatioaseman teatterissa.

Yhteydenotot: Tuomas Heimala, tuomas.heimala@vantaa.fi, 050 314 6388


KUVATAIDE

Kuviskerho
10-12-vuotiaille (4.-6-luokkalaiset)
maanantai klo 15.30-16.50

Taidevärkkäämö 1
13-17-vuotiaille (7.lk-17v.)
maanantai klo 17.00-18.20

Taidevärkkäämö 2
18-25-vuotiaille
maanantai klo 18.30-20.00

Paikka: Taidetila Tabula Rasa (2. kerros)

Vernissan kuvataideryhmissä tutustutaan monipuolisesti erilaisiin kuvataiteen menetelmiin, kuten maalaamiseen, piirtämiseen, grafiikkaan ja muotoiluun. Toiminta on ohjattua, mutta aikaa on myös omien ideoiden ja projektien tekemiselle. Aiempaa kokemusta kuvataiteen harrastamisesta ei tarvitse olla. Tärkeintä on rento yhdessäolo ja luova tila taiteen tekemiselle ja kokemiselle. Tervetuloa!

Ohjaajana toimii taidekasvattaja Milja-Maaria Terho.


MUSIIKKI

Poplaulu
13-17-vuotiaille (7.lk-17v.)
torstai 16.00-17.00

Paikka: Bänditila (Kellarikerros)

Poplauluryhmässä tutustutaan oman äänen käyttöön, rohkaistutaan laulamaan yhdessä ja yksin. Ryhmässä lauletaan osallistujien toivebiisejä ja tutustutaan laulutekniikan alkeisiin. Aiempaa kokemusta laulutunneista ei tarvitse olla. Tunneilla pidetään hauskaa ja edetään osallistujien kiinnostusten mukaan. Tervetuloa mukaan!

Ohjaajana toimii Piia Varpiola.

Bändikerho 1

10-15-vuotiaille
Torstai klo 17.30-18.30

Paikka: Bänditila (Kellarikerros)

Bändikerho 2

10-15-vuotiaille

Torstai klo 18.45-19.45

Paikka: Bänditila (Kellarikerros)

Bändikerhossa opitaan yhtyesoiton ja yksittäisten instrumenttien perustaitoja sekä nautitaan musisoinnista hyvässä porukassa! Bändikerhossa tutustutaan sähköpianoon, sähkökitaraan, sähköbassoon, rumpuihin, perkussioihin sekä lauluun. Ei vaadita aiempaa soittokokemusta.

Basement Studio

13-29-vuotiaille
Paikka: Studio & bänditila (Kellarikerros)

Vernissan kellariin avataan syyskuussa 2021 uusi huippuvarustettu äänitysstudio, jossa pääsee äänittämään omia biisejään laadukkaalla laitteistolla. Studiota voi varata niin bändi-, rap- tai lauluäänityksiin. Soittotilasta löytyy: rummut, kitara & kitaravahvistin, basso & bassovahvistin, sähköpiano, perkussiot sekä laulumikrofonit. Studiossa pystyy äänittämään soittimia ja laulua moniraitatekniikalla. Studiosta voi varata itsenäisiä äänityssessioita sekä ohjattuja studioaikoja.

Studioaikoja voi tiedustella Tuomas Närvältä: 040 186 7362, tuomas.narva@vantaa.fi


KATUTANSSI

Katutanssi
10-17-vuotiaille
maanantai klo 16.00-17.00

Paikka: Vinssisali (3. kerros)

Katutanssi-tunneilla tutustutaan eri katutanssilajeihin ja osallistujat pääsevät etsimään omaa juttuaan. Tunnit ovat alkeistunteja, joten mukaan voi liittyä vaikka aiempaa kokemusta ei olisi. Tanssitunneilla pidetään hauskaa rennossa ilmapiirissä. Ryhmän ohjaajana toimii tanssija ja tanssinopettaja Renny Mäkinen.


TEATTERI & ILMAISU

Teatterikerho
10-12-vuotiaille (4-6.lk)
maanantai klo 17.15-18.30

Vantaan Poikateatteri
16+ -vuotiaille (16-29v.)
maanantai klo 18.45-20.15

Huom! Keväällä 2022 Poikateatterin toiminta alkaa vasta maaliskuun tienoilla. Poikateatterin aloituksesta ilmoitetaan erikseen. Voit kuitenkin jo ilmoittautua mukaan ja saat tiedon sähköpostiisi kun toiminta taas jatkuu.

Paikka: Vinssisali (3. kerros)

Teatterikerhossa tehdään monipuolisesti erilaisia teatteriharjoituksia, leikitään ja pidetään hauskaa! Tärkeintä on hyvä ja turvallinen ilmapiiri ja yhteishenki. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta teatteritoiminnasta. Tervetuloa mukaan!

Vantaan Poikateatterissa harjoitellaan teatteri-ilmaisun perusteita ja pidetään hauskaa. Jokainen poikateatterin toimintakausi on prosessi, jossa uusi ryhmä tutustuu toisiinsa, toimintatapaan sekä teatteriin. Prosessin aikana ryhmä päättää itse mikä aihe heitä kiinnostaa tai yhdistää. Kun aihe on löytynyt, sitä aletaan käsitellä eri näkökulmista teatteriharjoitteiden avulla ohjaajan tukemana.

Harjoituskauden aikana jokainen saa kokeilla uudenlaisia olemisen tapoja teatterin keinoin – esimerkiksi rooleja ottamalla. Poikateatteritoiminnassa saa työkaluja myös arjen ilmaisuun sekä arkiseen esiintymisjännitykseen. Toiminta perustuu luottamukseen ja siksi ryhmähengen luomiseen käytetään huolellisesti aikaa. Poikateatterissa saat olla oma itsesi. Toimintaan saa tulla mukaan kokeilemaan!

Ohjaajana toimii teatteri-ilmaisun ohjaaja Joonas Veijanen.

https://www.poikateatteri.fi/vantaan-poikateatteri/
https://www.instagram.com/vantaanpoikateatteri/
https://www.facebook.com/vantaanpoikateatteri/


VIDEOTAIDE

Videotaidepaja 1
13-17-vuotiaille
maanantai klo 16.00-18.00

Videotaidepaja 2

18-25-vuotiaille

maanantai klo 18.00-20.00

Paikka: Edit & studio (1. kerros)

Vernissan videotaidepajalla tehdään omia kokeellisia audiovisuaalisia taideteoksia vanhoilla videomiksereillä, kameroilla sekä muilla surinaa, pörinää ja häiriötä tuottavilla vehkeillä. Tule tutustumaan analogivideoiden ja glitchtaiteen saloihin!

Yhteydenotot: Tuomas Närvä, tuomas.narva@vantaa.fi, 040 186 7362

https://www.instagram.com/videotaidepaja/


KULTTUURITEHDASVERNISSA.FI


facebook instagram youtube