Rajoituksia puretaan

Vantaan kaupungin loput rajoitukset liikuntatilojen käyttöön ja harrastustoimintaan liittyen puretaan 1.10.2021 alkaen. Rajoitukset puretaan pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän 21.9.2021 tekemän linjauksen mukaisesti.

Avoimen käytön liikuntatiloissa kuten Vantaan uimahalleissa, kuntosaleilla ja ryhmäliikuntatunneilla ei enää 1.10. alkaen sovelleta henkilömäärärajoituksia.

Harrastustoiminnan ohje Vantaan kaupungin hallinnoimissa tiloissa muutetaan 1.10. alkaen velvoitteesta suositukseksi. Harrastustoiminnan järjestämisessä suositellaan, että:

Harrastusryhmä kokoontuu samassa kokoonpanossa

Vältetään kontakteja toisten harrastusryhmien kanssa.

Harrastustoimintaan ei osallistuta flunssaoireisena.

Harrastustoiminnassa noudatetaan yleisiä ohjeita käsi- ja yskimishygieniasta.

Harrastustoiminnassa vältetään tarpeetonta fyysistä kontaktia.

Mahdolliset osallistujapaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan ja muutoinkin oleskelu järjestetään mahdollisimman väljästi.

Vahva suositus on, että ohjaajat ja yli 12-vuotiaat käyttävät sisätiloissa kasvomaskia, mikäli terveydelliset syyt eivät ehdottomasti estä sen käyttöä. Maskia ei tarvitse käyttää liikuntasuoritusten aikana.

Kaikkia harrastustoimintaan osallistuvia ohjeistetaan noudattamaan annettuja terveysturvallisuusohjeita.

Ohjeistamisesta ja ohjeiden noudattamisen valvonnasta vastaa aina toiminnan järjestäjä.

Muiden kuin harrastajien ja ohjaajien oleskelu harrastus- ja pukeutumistiloissa minimoidaan.

Kilpailu-, ottelu- ja turnaustoiminnan yleisön osalta noudatetaan aluehallintoviraston yleisötilaisuuksia koskevia päätöksiä.

Ulkotiloissakin tapahtuvassa harrastustoiminnassa on suositeltavaa soveltavin osin noudattaa yllä kuvattuja periaatteita.

Koronaviruksen leviämisen estämisen ja jäljittämisen kannalta on lisäksi tärkeää, että harrastusryhmässä jokaisella kerralla kirjataan ylös läsnä olleet.

‍Nuorisotilojen maskisuositus puretaan syysloman jälkeen 25.10. alkaen. Huomioittehan kuitenkin että edelleen suositellaan, että maskia käytetään samoissa tilanteissa kuin koko pääkaupunkiseudulle annetuissa maskinkäyttösuosituksissa. Maskia on tärkeää käyttää aina sisätiloissa, jos henkilöllä ei ole täyttä rokotussuojaa tai sairastettua koronavirustautia alle kuusi kuukautta aikaisemmin. Kaikkien suositellaan käyttävän maskia sisätiloissa tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan, kuten esimerkiksi isoissa kokoontumisissa. Lisätietoja uutisesta.

  • Julkaistu: 28.09.2021
  • Päivitetty: 14.10.2021

facebook instagram youtube