Nuorten työpajoilla edistetään kiertotaloutta pienin askelin

UniCafe lahjoittaa Vantaan nuorten keittiöpajalle työvaatteita. Työpajojen vanhat työvaatteet ovat osin tulleet käyttöikänsä päähän ja uusien hankkiminen olisi tullut pian ajankohtaiseksi.

”Olemme todella iloisia ja kiitollisia lahjoituksesta. Tarkoituksenamme on tehdä työtakeista meidän näköisemme tuunaamalla niitä nuorten kanssa”, työpajaohjaaja Eeva Kuikka nuorten keittiöpajalta kertoo.

Vantaan kaupungin painopisteitä on resurssiviisaus eli kyky käyttää luonnonvaroja kestävää kehitystä edistävällä tavalla. Resurssiviisaus on myös kiertotalouden edistämistä eli sitä, että tuotetta käytetään mahdollisimman pitkään.

”Resurssiviisauden edistäminen ei tarvitse aina olla jotakin suurta. Pienetkin teot ovat tärkeitä. Kaikella on merkitystä, kun koitamme pitää huolta maapallon kantokyvystä”, työpajatoiminnan päällikkö Katja Günther sanoo.

”Harvoin tulee mahdollisuus yhdistää kestävyystavoitteemme ja sosiaalinen vastuu näin konkreettisella hyvän mielen teolla. On kierrätystä parhaimmillaan, että vanhat työvaatteemme saavat uuden elämän nuorten tulevaisuuden tekijöiden päällä”, iloitsee Ylvan MaRa-alan liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäki.

Nuorten työpajat on tarkoitettu vantaalaisille 16-28 -vuotiaille nuorille. Pajajakson aikana nuori saa tukea ja ohjausta elämänhallintaan, koulutukseen ja työelämään. Tavoitteita jaksolla voivat olla esimerkiksi omien voimavarojen vahvistaminen, tulevaisuuden selkeyttäminen ja opiskelu- ja työelämävalmiuksien edistäminen.

UniCafe on osa Ylvaa, jonka liiketoiminnat keskittyvät kiinteistö- ja finanssisijoituksiin sekä majoitus- ja ravintola-alaan. Ylva on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama yritys ja sen tuotoilla mahdollistetaan aktiivista opiskelijaelämää.

  • Julkaistu: 12.09.2019

facebook instagram youtube