Nuorisotyö raiteilla -hanke laajenee uusille alueille

Nuorisotyö raiteilla -hankkeen toimintaa on tähän asti toteutettu yhteistyössä Helsingin, Espoon ja Vantaan nuorisotyön kesken. Toiminta laajenee uusille alueille, joita ovat Kirkkonummi, Kauniainen, Järvenpää ja tämän lisäksi Hyria säätiö.

Laajennetun Nuorisotyö raiteilla -hankkeen keskeisimpiä tavoitteita on vastata yhä laajentuvan raideverkon tuomiin nuorisotyöllisiin haasteisiin. Tämän mahdollistaa entistäkin tiiviimpi ja toimivampi yhteistyö koko pääkaupunkiseudulla sekä sen ulkopuolella.

”Laajentumisen myötä uudet tekijät tuovat mukanaan oman osaamisensa ja tuntemuksensa alueensa nuorista. Tällä tavoin aktiivisesti raideliikenteessä liikkuvien nuorten tunteminen paranee,” kertoo hankkeen projektityöntekijä Sauli Taipale.

Hanke on saanut menneeltä kaudelta tunnustusta hyvästä työstään mm. Helsingin kaupungilta samoin kuin Nuori toimija -tunnustus tuli Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry:ltä uuden toiminnan luomisesta ja kehittämisestä.

”Hienoa on myös se, että meidät tunnetaan jo nuorten keskuudessa ja useimmiten suhtautuminen meihin on positiivista. Saamme myös ohikulkijoilta kiitosta tärkeästä työstä, iloitsee myös hankkeessa työskentelevä projektityöntekijä Emma Kallunki.

”Ja mikä tärkeintä, pystymme pitämään palvelulupauksen 95 prosenttisesti, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että työpari on liikkeellä aina keskiviikosta lauantaihin,” jatkaa Taipale.

Lisätietoja: projektipäällikkö Outi Kuikka, outi.kuikka@vantaa.fi

Nuorisotyö raiteilla -hanke lyhyesti

Nuorisotyö raiteilla -hankkeen toiminnan toteutuksesta ja organisoinnista vastaa Vantaan kaupungin Nuorisopalvelut. Hankkeen tavoitteina on joustavasti liikkuvan, toimivan ja nopean vuorovaikutuksen nuorisotyön vieminen sinne, missä nuoret liikkuvat ja viettävät vapaa-aikaansa. Arkisten kohtaamisten kautta edistetään nuorten hyvinvointia ja nuoria tuetaan, autetaan sekä tarvittaessa ohjataan tarvitsemiensa palveluiden piiriin.

  • Julkaistu: 17.05.2019

facebook instagram youtube