Kaupunginhallituksen ovet avautuivat nuorisovaltuustolle Vantaalla

Vantaan nuorisovaltuuston edustajalla on jatkossa läsnäolo- ja puheoikeus kaupunginhallituksen kokouksissa. Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina 9. maaliskuuta.

– Tämä on meille tosi iso asia, jonka eteen tehtiin paljon töitä, Vantaan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Matilda Hoviniemi iloitsee.

Nuorisovaltuuston edustajalla on jo aiemmin ollut Vantaalla läsnäolo-oikeus kaupunginvaltuuston kokouksissa. Edustaja on voinut valtuuston puheenjohtajan harkinnan mukaan myös ottaa osaa keskusteluun.

– Läsnäolo- ja puheoikeuden saaminen kaupunginhallituksen kokouksiin on siinä mielessä tärkeä, että moni päätös tehdään siellä. Valtuustossa päätökset sitten vain nuijitaan. Siinä vaiheessa asioihin on jo myöhäistä ottaa kantaa, Hoviniemi sanoo.

Hän lisää, että moni kaupunginhallituksen päätöksistä on nuorille tärkeä.

Nuorisovaltuuston edustajalla on tällä hetkellä Vantaalla läsnäolo- ja puheoikeus myös kaikissa toimialalautakunnissa.

– Vantaa on nuorisovaltuustomyönteinen kaupunki.  Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton mukaan vain noin kymmenen prosenttia kunnista on päättänyt, että nuorisovaltuuston edustajalla on mahdollisuus olla mukana kaupunginhallituksen kokouksissa. Pääkaupunkiseudulla oikeuden on aiemmin antanut Espoo, Hoviniemi kertoo.

Nuorisovaltuuston edustaja ei voi osallistua kaupunginhallituksen kokouksiin niiden asioiden osalta, jotka ovat salassa pidettäviä. Nuorisovaltuuston edustajan tulee olla tietoinen siitä, että kaupunginhallituksessa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

  • Julkaistu: 10.03.2020

facebook instagram youtube