Etsivä nuorisotyö tukee jatkossakin nuoria aikuisia

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Kipinä -etsivä nuorisotyö Vantaalla -toiminnalle valtionavustusta 247 500,00 euroa. Tämä mahdollistaa jatkossakin vantaalaisten nuorten aikuisten auttamisen yhdeksän etsivän nuorisotyöntekijän voimin.

Vantaan Kipinä etsivä nuorisotyö tarjoaa tukea ja ohjausta koulutuksen tai työn ulkopuolella oleville 16–28-vuotiaille vantaalaisille nuorille, jotka ovat jääneet ilman opiskelupaikkaa, keskeyttäneet opintonsa tai tarvitsevat tukea elämäntilanteensa selkeyttämiseen, apua vaihtoehtojen kartoittamiseen ja ohjausta tulevaisuuden suunnitteluun. Etsivässä nuorisotyössä nuori tarjoaa mahdollisuuden saada luottamuksellisesti tukea ja apua oman elämäntilanteen haasteisiin ja ratkaisujen etsintään, jos nuori itse sitä haluaa. Viime vuonna nuorista tehtiin 623 huoli-ilmoitusta ja etsivä tavoitti näistä nuorista 465 nuorta.

Etsivä nuorisotyö vahvistaa nuoren valmiuksia päästä eteenpäin elämässä

Vantaalla etsivää nuorisotyötä toteutetaan yksilötyönä nuoren rinnalla kulkien ja arkipäivänä ryhmätoiminnan avulla. Pääsääntöisesti työ on tavoitteellista yksilötyötä, jota tehdään osittain työparityöskentelynä. Lisäksi etsivät nuorisotyöntekijät tekevät kotikäyntejä. Kotikäyntien tekeminen on Vantaan etsivä nuorisotyön erityispiirre ja niiden kautta tavoitetaan jo syrjäytymisen polulle ajautuneita nuoria. Kotikäynnit tehdään usein etsivien omana parityönä, mutta työpariksi tulee tarpeen mukaan sosiaalitoimen tai terveydenhuollon ammattilainen.

- Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tarjota nuorelle apua tarpeen mukaan, joskus hyvinkin pitkän ajan. Sen lisäksi ohjaamme tarvittaessa nuorta eteenpäin muihin palveluihin. Monilla nuorilla on tarvetta esimerkiksi terveyteen ja kuntoutukseen liittyviin palveluihin, etsivän nuorisotyön esimies Moona Kaitanen toteaa.

Nuori saa etsivän nuorisotyön palvelut Kipinä-talosta, joka on vanha kodinomainen omakotitalo Tikkurilan keskustassa.

- Kipinä-talo tarjoaa nuorelle turvallisen, miellyttävän, ”nuorten näköisen” ja epävirastomaisen paikan jutella luottamuksella työntekijän kanssa, Moona Kaitanen kertoo.

Lisätietoja

Etsivän työn esimies Moona Kaitanen, moona.kaitanen@vantaa.fi, p. 040 779 5643

Työpajatoiminnan päällikkö Katja Günther, katja.gunther@vantaa.fi, p. 040 779 5648

  • Julkaistu: 20.05.2019

facebook instagram youtube