Oma tarinani Moodista

15.07.2020

Kaikki alkoi siitä, kun olin puhunut sosiaalityöntekijälleni tarvitsevani tukea arjen asioiden hoitamiseen, esimerkiksi tärkeät puhelut, raha-asiat, laskujen maksaminen ja erilaisten hakemusten tekeminen. Koin tarvitsevani tukihenkilöä, joka voisi auttaa minua tällaisten asioiden hoitamisessa, joten teimme hakemuksen. Joitain kuukausia siinä meni, kunnes ensimmäisen kerran tapasin Janinan ja Noemin Moodi-hankkeesta. Tulimme heti hyvin toimeen, vaikka saatoin aluksi olla hiukan epäileväinen. Olin tällöin aika ujo, ahdistunut ja melko sulkeutunut.

Janina ja Noemi ovat auttaneet minua monessa asiassa, myöskin sellaisissa joihin en ajatellut tarvitsevani apua. Sain apua juuri siihen mitä tarvitsin. Tärkeiden asioiden hoitaminen on ollut haastavaa ja raskasta minulle, mutta he auttoivat minua niissä. Janina ja Noemi ovat opettaneet minulle myös positiivista asennetta elämään. Joka kerta on ihana nähdä heitä, kun he ovat niin ihanan pirteitä ja aurinkoisia. Itseäkin alkaa aina hymyilyttää, vaikka päivä olisi muuten siihen mennessä tuntunut todella kurjalta.

Tapaamisillamme ollaan hoidettu tärkeitä, ajankohtaisia asioita. Tähän sisältyy mm. Kelan hakemusten täyttäminen, laskujen maksaminen ja tärkeät puhelut. Parasta on se, että tapaamiset eivät ole kuitenkaan olleet sellaisia virallisia, vaan enemminkin rentoja. Olen samaan aikaan saanut värittää värityskirjaa tai vaikka maalata. Välillä ollaan tavattu kahvilassa, tilattu jotkut herkkukahvit ja istuttu sohvalle juttelemaan. Kerran myös käväistiin Janinan kanssa kirjastossa etsimässä jotain kivaa luettavaa.

Joka kerta kun tavataan käymme läpi mitä minulle kuuluu ja saan itse valita mitä tapaamisten aikana käsitellään. Aluksi tapasimme kerran viikossa, nykyään viikon tai parin välein. Alussa loimme yhteisen WhatsApp ryhmän, jossa voin heti kertoa jos tarvitsen apua, tai voin kirjoittaa ihan mistä tahansa mikä mieltä painaa.

Olen oppinut olemaan rohkeampi, positiivisempi ja en koe olevani enää lainkaan sulkeutunut. Olen oppinut hoitamaan omia asioitani itsenäisemmin, vaikka välillä tuleekin tilanteita jolloin tarvitsen apua ja silloin voin kääntyä Janinan ja Noemin puoleen. Muistan, kuinka vaikeaa oli soittaa vaikkapa Kelaan, mutta nykyään se ei jännitä enää melkein ollenkaan. Tapaamisemme on auttanut minua paljon ja suosittelen tätä lämpimästi kaikille jotka kokevat tarvitsevansa apua vastaavanlaisiin haasteisiin.

Moodi-hankkeen ohjauksessa ollut nuori aikuinen.

facebook instagram youtube