Musiikkiluokkatoiminta

Mikkolan koulussa toimivat musiikkiluokat luokka-asteilla 3. – 9. Musiikkiluokalla opiskelu aloitetaan 3. luokalla, joten oppilaat valitaan musikaalisuustestien perusteella 2. luokan aikana. Testissä mitataan oppilaan melodia- ja rytmitajua. Pyrkijän ei siis tarvitse osata esim. soittaa mitään instrumenttia tullakseen valituksi.

Musiikin opiskelussa painotetaan yhteismusisointia. Oppilas valitsee kolmannen luokan aikana orkesterisoittimen ja aloittaa soitinopiskelun. Jokaiselle luokalle pyritään muodostamaan oma luokkaorkesteri, ja oppilaat aloittavat säännöllisen orkesterisoiton 5. luokalla. Koulussa toimii kaksi orkesteria – Vegan orkesteri ja Sinfoniaorkesteri. Soitinopiskelua ja soitinhankintoja pyritään järjestämään yhteistyössä Vantaan musiikkiopiston kanssa.

Kolmas- ja neljäsluokkalaiset muodostavat yhdessä kuoron, jossa harjoitellaan moniäänistä lapsikuoro-ohjelmistoa. Myös yläluokkalaiset (7-9. lk) muodostavat oman kuoronsa, jossa lauletaan sekakuorolauluja. Kuorolaulu on vahvasti mukana myös jokaisen luokan omassa musiikkitoiminnassa.

Musiikkiluokilla järjestetään omia ja musiikkiluokkien yhteisiä konsertteja, jotka antavat mahdollisuuden esiintymistaitojen kartuttamiseen. Joulu- ja kevätkonserteissa esiinnytään luokittain, kuoroilla ja orkestereilla ja kaikki musarit yhdessä. Sooloesiintymiseen on mahdollisuus matineoissa ja koulun tilaisuuksissa. Lisäksi musiikkiluokkalaiset käyvät esiintymässä koulun ulkopuolella ja tekevät yhteistyötä alueen muiden musiikkitoimijoiden kanssa.

Toimimme kiinteässä yhteistyössä Radion Sinfoniaorkesterin, Vantaan Viihdeorkesterin ja Suomen Kansallisoopperan kanssa. Musiikillinen yhteistyökoulumme Jakob Westholm Gymnasium sijaitsee Tallinnassa, ja teemme mahdollisuuksien mukaan konserttivierailuja puolin ja toisin.

Mikkolan koulu Lyyra

Lyyranpolku 2

PL 6507

01480 Vantaa

Rehtori: Ville Ylianunti,
040 586 0917, ville.yliaununti@vantaa.fi

Koulusihteeri: Mari Relander,
043 827 1830 (ke-pe), mari.relander@vantaa.fi

Mikkolan koulu Vega

Venuksentie 2

PL 6514

01480 Vantaa

Apulaisrehtori: Mirja-Riikka Kilponen,
040 771 8786, mirja-riikka.kilponen@vantaa.fi

Koulusihteeri: Noora Kankare,
040 656 9274, noora.kankare@vantaa.fi

twitter instagram