Musiikkiluokkatoiminta

Mikkolan koulussa toimivat musiikkiluokat luokka-asteilla 3. – 9. Musiikkiluokalla opiskelu aloitetaan 3. luokalla, joten oppilaat valitaan musikaalisuustestien perusteella 2. luokan aikana. Testissä mitataan oppilaan melodia- ja rytmitajua. Pyrkijän ei siis tarvitse osata esim. soittaa mitään instrumenttia tullakseen valituksi.

Musiikin opiskelussa painotetaan yhteismusisointia. Oppilas valitsee kolmannen luokan aikana soittimen ja aloittaa soitinopiskelun. Jokaiselle luokalle pyritään muodostamaan oma luokkaorkesteri, ja oppilaat aloittavat säännöllisen orkesterisoiton 5. luokalla. Soitinopiskelua ja soitinhankintoja pyritään järjestämään yhteistyössä Vantaan musiikkiopiston kanssa.

Kolmas- ja neljäsluokkalaiset muodostavat yhdessä kuoron, jossa harjoitellaan moniäänistä lapsikuoro-ohjelmistoa. Kuorolaulu on vahvasti mukana myös jokaisen luokan omassa musiikkitoiminnassa.

Musiikkiluokilla järjestetään omia ja musiikkiluokkien yhteisiä konsertteja, jotka antavat mahdollisuuden esiintymistaitojen kartuttamiseen. Joulu- ja kevätkonserteissa esiinnytään luokittain ja kaikki musarit yhdessä. Sooloesiintymiseen on mahdollisuus matineoissa ja koulun tilaisuuksissa. Lisäksi musiikkiluokkalaiset käyvät esiintymässä koulun ulkopuolella ja tekevät yhteistyötä alueen muiden musiikkitoimijoiden kanssa.

Toimimme yhteistyössä Radion Sinfoniaorkesterin, Vantaan Viihdeorkesterin ja Suomen Kansallisoopperan kanssa. Musiikillinen yhteistyökoulumme Jakob Westholm Gymnasium sijaitsee Tallinnassa, ja teemme mahdollisuuksien mukaan konserttivierailuja puolin ja toisin.

Mikkolan koulu Lyyra

Lyyranpolku 2

PL 6507

01480 Vantaa

Rehtori: Ville Ylianunti,
040 586 0917, ville.ylianunti@vantaa.fi

Koulusihteeri: Sonja Lindén,
040 865 3007 (ma, pe), sonja.linden@vantaa.fi

Koulusihteeri: Sari Kärkkäinen,
040 865 3007 (ke), sari.karkkainen@vantaa.fi

Mikkolan koulu Vega

Venuksentie 2

PL 6514

01480 Vantaa

Apulaisrehtori: Kaija Karppinen,
040 771 8786, kaija.karppinen@vantaa.fi

Koulusihteeri: Noora Kankare,
040 656 9274, noora.kankare@vantaa.fi

twitter instagram