Ilmoittautuminen opiskelijaksi

Yleisohje ilmoittautumiseen on, että lukioon mennään paikan päälle torstaina 13.6. tulosten tullessa, ellei muuta ilmoiteta. Ilmoittautumisen yhteydessä tehdään ensimmäisen vuoden kurssivalintoja. Tämän lisäksi kannattaa paikka ottaa sähköisesti vastaan Opintopolusta tulleen linkin kautta.

Ammatillisiin koulutuksiin ilmoittaudutaan pääosin Opintopolun hyväksymissähköpostin linkin kautta tai vaihtoehtoisesti kotiin tulleen hyväksymiskirjeen mukana olevalla lomakkeella. Paikan päälle ei tarvitse mennä kuin poikkeustapauksissa.

Muista myös viedä Opiskelutietolomake perusopetuksesta jatko-opintoihin -lomake mukanasi uuteen kouluun joko ilmoittautumisen yhteydessä taikka syksyllä opiskelun alkaessa. Saat sen päättötodistuksen mukana kirjekuoressa viimeisenä koulupäivänä Mikkolassa.

Vantaa

Vantaan kaupungin lukiot ja Varia

Lumon lukio
Ilmoittautuminen hoidetaan sähköisesti Opintopolusta tulevan sähköpostin ilmoittautumislinkin kautta. Jos et ole antanut sähköpostiosoitetta tai postituslupaa, niin voit ilmoittautua lukion kansliassa to 13.6. klo 9-16 välisenä aikana.

Vaskivuoren lukio
Opiskelijapaikan vastaanotto ja lukion ainevalintojen varmistaminen tehdään 13. - 14.6.2019 klo 9-16 lukion aulassa. Ota mukaasi Opiskelutietolomake perusopetuksesta jatko-opintoihin -lomake. Alkuperäistä peruskoulun päättötodistusta ei enää toimiteta lukiolle, vaan lukiopaikka hyväksytään sähköpostiin toimitetun linkin kautta.

Kauppiaitten Kauppaoppilaitos Mercuria
Opiskelupaikan vastaanottaminen tapahtuu hyväksymiskirjeessä olevan ohjeistuksen mukaisesti. Pelkkä sähköinen ilmoittautuminen Opintopolun kautta ei riitä.


‍Helsinki

Helsingin lukiot

Helsingin ammatilliset oppilaitokset

Ammattiopisto Live
Ilmoittautuminen tapahtuu joko Opintopolun kautta saatuasi sähköpostitse tiedon hyväksytystä valinnasta tai kotiin hyväksymiskirjeen mukana tulevan opiskelupaikan vastaanottamislomakkeella. Näiden lisäksi on mahdollisuus käydä henkilökohtaisesti ilmoittautumassa eri toimipaikoissa seuraavasti: ma 17.6. Turuntien toimipaikassa Leppävaarassa, ti 18.6. Tenholantien toimipaikassa Ruskeasuolla tai ke 19.6. Metsälän toimipaikassa. Toimipaikat ovat kyseisinä päivinä auki kello 9-15 välisenä aikana.

Business College
Opiskelupaikan vastaanottaminen tapahtuu hyväksymiskirjeessä olevan linkin kautta BC:n Wilma-sivulla. Pelkkä sähköinen ilmoittautuminen Opintopolun kautta ei riitä, koska Wilma-lomakkeella kysytään tulevien opintojen aikaisia suuntautumisia.

Perho Liiketalousopisto
Ilmoittautuminen tapahtuu joko Opintopolun kautta saatuasi sähköpostitse tiedon hyväksytystä valinnasta tai kotiin tulevan hyväksymiskirjeen mukana olevalla opiskelupaikan vastaanottamislomakkeella.

Stadin ammattioppilaitos


Kerava

Keravan lukio
Keravan lukio on lähettänyt sähköpostia kaikille lukioon yhteisvalinnan 1. tai 2. hakutoiveena hakeneille päättöluokkalaisille. Ilmoittautuminen lukioon tehdään sähköisesti 13.6. Opintopolun hyväksymisilmoituksen kautta, mutta lukion ensimmäisen vuoden kurssivalinnat tehdään joko 15.-17.5. tai 20.5. menemällä paikan päälle Keravan lukioon aamulla klo 8:30.

Keuda ammattiopisto


Muut oppilaitokset

Ammattiopisto Spesia
Ilmoittautuminen tapahtuu joko Opintopolun kautta saatuasi sähköpostitse tiedon hyväksytystä valinnasta tai kotiin hyväksymiskirjeen mukana tulevan opiskelupaikan vastaanottamislomakkeella. Näiden lisäksi voi käydä paikan päällä Opintotoimistossa, mutta puhelimitse ilmoittautuminen ei onnistu.

Espoonlahden lukio – Jylla

Etelä-Tapiolan lukio

‍Järvenpään lukio

Koulutuskeskus Salpaus

Seurakuntaopisto
Ilmoittautuminen tapahtuu joko Opintopolun kautta saatuasi sähköpostitse tiedon hyväksytystä valinnasta tai kotiin tulevan hyväksymiskirjeen mukana olevalla opiskelupaikan vastaanottamislomakkeella.

Vääksyn yhteiskoulu
Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti Opintopolun e-mail hyväksymiskirjeen linkin kautta. Lisäksi ainevalinnat ensimmäiselle kurssille pitää tehdä joko käymällä lukiossa tai soittamalla opinto-ohjaajalle 13.-14.6. puh. 044 7780 414.

Mikkolan koulu Lyyra

Lyyranpolku 2

PL 6507

01480 Vantaa

Rehtori: Ville Ylianunti,
040 586 0917, ville.yliaununti@vantaa.fi

Koulusihteeri: Mari Relander,
043 827 1830 (ke-pe), mari.relander@vantaa.fi

Mikkolan koulu Vega

Venuksentie 2

PL 6514

01480 Vantaa

Apulaisrehtori: Mirja-Riikka Kilponen,
040 771 8786, mirja-riikka.kilponen@vantaa.fi

Koulusihteeri: Noora Kankare,
040 656 9274, noora.kankare@vantaa.fi

twitter instagram