Kesäaikataulu peruskoulun päättäneelle 2020

Peruskoulun viimeinen päivä

Viimeinen peruskoulupäiväsi koittaa lauantaina 30. toukukuuta. Aivan tarkkaa tietoa ei vielä ole, miten juhlapäivää vietetään, mutta eiköhän se tässä seuraavina viikkoina selviä.

Yhteishaun tulokset ja ilmoittautuminen opiskelijaksi

Saat tiedon yhteishaun tuloksista torstaina 11.6.2020. Jos olet antanut sähköpostiosoitteesi hakemusta tehdessä, saat tulokset myös sähköpostiisi. Saatuasi opiskelupaikan on sinulla kaksi viikkoa aikaa ilmoittaa ottavasi paikan vastaan.

Jos et ole ilmoittanut paikan vastaanottamisesta viimeistään torstaina 25.6., niin menetät opiskelupaikkasi ja varasijalta valitaan joku tilallesi.

Oppilaitokset päättävät miten haluavat yhteishaussa valittujen uusien opiskelijoiden ilmoittautuvan opiskelijaksi. Tarkan tiedon ilmoittautumisesta löydät oppilaitoksen sivuilta tai kotiin lähetettävästä hyväksymiskirjeestä. Linkit oppilaitoksiin löydät sivulta Koulukohtaiset ohjeistukset ilmoittautumiseen

Jos et tiedä miten tulisi toimia, niin ota yhteyttä oppilaitoksen opintotoimistoon tai kansliaan. Jos olet matkoilla tai et pysty hoitamaan ilmoittautumista itse, niin anna ilmoittautuminen vaikka jonkun sukulaisen hoidettavaksi.

‍Opo koululla

Oppilaanohjaajat ovat töissä koululla siihen saakka, kunnes yhteishaun tulokset ovat tulleet ja opo on tavannut kaikki ne oppilaat, jotka eivät yhteisvalinnassa päässeet yhteenkään hakemaansa oppilaitokseen.

Voit ottaa myös yhteyttä, jos et saa tietoa mihin opiskelupaikkaan sinut on valittu tai jos sinulla on kysyttävää esimerkiksi tulevaan oppilaitokseen ilmoittautumisesta.

Mikkolan koulussa oppilaanohjaaja on paikalla ainakin torstaina ja perjantaina 11.-12.6. ja tarvittaessa muina päivinä juhannukseen saakka. Saat opon parhaiten kiinni lähettämällä sähköpostia janne.kaskenviita (at) eduvantaa.fi

Haku 10. luokalle tai ammatilliseen valmentavaan koulutukseen

Perusopetuksen kymppiluokille taikka ammatilliseen valmentavaan peruskoulutukseen VALMA:aan voi hakea 19.5.-21.7.2020 välisenä aikana Opintopolussa. Vantaalla 10. luokat on tarkoitettu lukioon tähtääville ja Valma ammatilliseen koulutukseen hakeutuvalle.

Näiden lisäksi maahanmuuttajataustainen henkilö voi hakea lukio-opintoihin valmistavaan koulutukseen LUVA:aan, jossa parannetaan suomen kielen taitoa ennen opiskelua lukiossa. Myös yksi Valman ryhmistä on tarkoitettu maahanmuuttanuorille, jotka kaipaavat edelleen suomen kielen vahvistumista.

Vantaan kaupungilla on koulutustakuu nuorille, jonka perusteella jos vantaalainen hakija ei yhteisvalinnassa saa opiskelupaikkaa mistään muualta, niin hän saa sen joko Vantaan kaupungin 10. luokalta tai Vantaan ammattiopiston Varian Valmasta.

Voit hakea näihin koulutuksiin myös toiselle paikkakunnalle, mutta Vantaan koulutustakuu ei koske muun kunnan tai kaupungin lisäopetuksen ryhmiä.

Lisätietoa 10. luokista, VALMA:sta, LUVA:sta sekä Vantaan kaupungin yhteishakusivustossa Jäitkö ilman opiskelupaikkaa?

Tulokset kymppiluokille ja valmistavaan koulutukseen pääsystä tulevat perjantaina 31.7.2020 ja paikan vastaanottamisesta on ilmoitettava viimeistään perjantaina 14.8.

Voit myös hakea kansanopistojen vähintään vuoden kestäviin opintoihin taikka Vantaan kaupungin työpajoihin. Lisätietoa löydät niistä Opintopolusta sekä Vantaan sivuilta.

Jos et päässyt yhteishaussa mihinkään hakemaasi koulutukseen, niin opo on sinuun yhteydessä ja tapaa sinut vielä kertaalleen. Voit tapaamisessa hakea 10:lle taikka Valmaan tai katsella muita vaihtoehtoja.

Yhteishaun tulosten julkaisemisen jälkeen selviävät myös koulutukset, joihin jäi vapaita opiskelupaikkoja. Voit etsiä niitä Opintopolussa tai hakea suoraan oppilaitokseen.

Opintopolussa ilmoitettavat vapaat lukiopaikat ovat haettavissa perjantaista 12.6. alkaen. Ammatillisiin oppilaitoksiin haetaan suoraan ammattiopistoon.

Jatkuva haku

Yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun päättäville nuorille yhdeksännen luokan päättyessä. Toisen asteen oppilaitoksiin voi kuitenkin hakuajan ulkopuolella hakea myös yksinkertaisesti ottamalla yhteyttä suoraan oppilaitokseen.

Haettaessa tällä ns. jatkuvalla haulla voidaan hakija valita opiskelijaksi, jos koulutuksessa on tilaa ja koulutuksen järjestäjä on sitä mieltä, että hakija pystyy suoriutumaan opiskelusta.

Ohjauskeskus Kipinä sekä Ohjaamo Vantaa

Ohjauskeskus Kipinä tarjoaa ohjausta ilman koulu- tai työpaikkaa oleville 16-28 -vuotiaille vantaalaisille nuorille. Toiminta on lakiin perustuvaa Etsivää nuorityötä, jossa nuoreen ollaan yhteydessä, vaikka hän ei olisi itse aktiivisesti käynyt tai soittanut Kipinään.

Kipinä sijaitsee Tikkurilassa Dixin vieressä osoitteessa Ratatie 2. Kipinä on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 12-18, muina aikoina sovitusti klo 9-15. Yhteystiedot Kipinään löytyvät täältä: Kipinä - etsivä nuorisotyö

Ohjaamot toimivat ympäri Suomea ja eroavat Kipinästä siinä, että sieltä saa ohjausta koulutushaun lisäksi myös kaikesta muusta kuten asunnon tai työpaikan etsimisestä.

Ohjaamot on tarkoitettu 15-29 -ikäisille nuorille ja lisätietoa Vantaan ohjaamosta löydät täältä: Ohjaamo Vantaa

Koulujen alku elokuussa

Vantaalla opiskelu alkaa lukioissa tiistaina 11.8. sekä Variassa maanantaina 10.8.

Muiden oppilaitosten kohdalla tarkista asia netistä; linkit oppilaitoksiin löydät sivulta Koulukohtaiset ohjeistukset ilmoittautumiseen

Mikkolan koulu Lyyra

Lyyranpolku 2

PL 6507

01480 Vantaa

Rehtori: Ville Ylianunti,
040 586 0917, ville.yliaununti@vantaa.fi

Koulusihteeri: Tiina Aitavaara,
043 827 1830 (ke-pe), tiina.aitavaara@vantaa.fi

Mikkolan koulu Vega

Venuksentie 2

PL 6514

01480 Vantaa

Apulaisrehtori: Mirja-Riikka Kilponen,
040 771 8786, mirja-riikka.kilponen@vantaa.fi

Koulusihteeri: Noora Kankare,
040 656 9274, noora.kankare@vantaa.fi

twitter instagram