Espanjan opintomatkat

Lumolla on vuodesta 2015 alkaen ollut Espanjassa ystävyyskoulu IES Ana María Matute, joka sijaitsee Madridin lähellä olevassa Velilla de San Antonion kylässä. Koulumme ovat vuonna 2016 pitäneet menestyksekkään opiskelijavaihtoprojektin, jossa Lumon opiskelijat viettivät Espanjassa viikon ja vastaanottivat noin kuukautta myöhemmin Velillan opiskelijat ja opettajat Suomeen. Projekti synnytti upeita kulttuurikohtaamisia ja uusia ystävyyssuhteita. Opiskelijat ovat pitäneet runsaasti yhteyttä opiskelijavaihdon jälkeen ja saaneet toisistaan pidempiaikaisia kavereita.


Lumolaiset pääsivät vierailemaan Madridin päänähtävyyksissä, kuten kuninkaallisessa palatsissa, Retiron puistossa ja Pradon museossa. Espanjalaiset puolestaan pääsivät mm. Heurekaan, Suomenlinnaan ja Helsinki-kierrokselle. Opiskelijavaihto järjestetään jatkossakin, mikäli mukaan saadaan vähintään 15 opiskelijan ryhmä.


Lumon espanjan kielen opiskelijat ovat aiempina vuosina tehneet kattavia opintomatkoja myös pohjois-Espanjan baskimaahan, jossa tutustuttiin Bilbaoon, Santanderiin, Pamplonaan ja San Sebastianiin sekä etelän Andalusiassa sijaitseviin Granadan, Córdoban, Sevillan ja Málagan kaupunkeihin.


ValokuvaValokuva

Lumon lukio

Urpiaisentie 14

01450 Vantaa

facebook twitter instagram youtube