Teatteri

Teatteria voi opiskella Lumon lukiossa lähes jokaisessa jaksossa: teatterin perus- ja jatkokursseja on tarjolla yhteensä 10. Kursseilla valmistetaan esityksiä sekä opiskellaan teatterin perusteita monipuolisesti. Tammikuussa on teatteriviikko, jolloin esitetään isompi näytelmä.

Lumon lukion opiskelijat tekevät monien muiden lukiodiplomien lisäksi myös Teatterin lukiodiplomeita. Teatteria opiskelee tällä hetkellä n. 50 opiskelijaa, yhdellä vuositasolla n. 15-20 opiskelijaa.

Kuten teatterissa yleensä, myös Lumon lukion produktioissa yhdistyvät kaikki taideaineet. Opiskelijat voivat taideainekurssien valinnoissa syventyä myös tanssiin, kuvataiteeseen tai musiikkiin. Tavoitteena on kehittää opiskelijan ilmaisua, luovuutta, tulkintaa sekä eri taiteenalojen ymmärtämystä. Esitysten valmistamiseen voi osallistua tanssien, musisoiden tai vaikkapa lavastus- ja puvustusryhmän mukana.

Lumon monitoimitalo teatterisaleineen tarjoaa upeat ja ammattimaiset puitteet teatteritoiminnalle, samoin kuin studionäyttämö, jonne voi valmistaa pienempimuotoisia esityksiä. Muiden taideaineiden ateljeet, editointitilat, tanssisali sekä musiikin studio- ja opetustilat tarjoavat myös paljon mahdollisuuksia.

Lumon lukiosta valmistuneita opiskelee Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa ja heitä voi nähdä ammattituotannoissa tv:ssä ja elokuvissa. Teatteriproduktioissa ja kursseilla on hyvä yhteishenki ja yhteisen tekemisen meininki.

Teatteria Lumossa opettaa FM Maia Häkli.

Lumon lukio

Urpiaisentie 14

01450 Vantaa

facebook twitter instagram youtube