Luonnontiedeaineet

LUONNONTIETEET LUMOSSA

Lumon lukiossa voi opiskella monipuolisesti luonnontieteitä ja syventää tietämystään erilaisilla soveltavilla kursseilla. Kaikki luonnontiedeaineiden kurssit tarjoavat vierailukäyntejä eri alojen laitoksiin sekä mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa oma tutkimus opettajan ohjaamana. Lumon lukiossa on korkeatasoiset opetustilat ja oma laboratorio.

Kemian kursseja järjestetään Lumossa yhteensä kahdeksan ja erityisesti työkurssilla tutustutaan laboratoriotöihin. Pitkän matematiikan rooli on korostunut haettaessa jatko-opintoihin. Lumon lukiossa pitkän matematiikan opiskelijoille tarjotaan opintoja jokaiseen jaksoon ja lyhyen opiskelijoillekin erittäin runsaasti opetusta. Tämän lisäksi koulussamme pyörii viikoittain Matikkahengaus, johon voi tulla laskemaan kotitehtäviään yksin tai porukalla. Paikalla oleva opettaja auttaa tarvittaessa. Lumossa on myös mahdollista opiskella kosmologiaa eli tähtitiedettä. Robotiikan kurssilla opetellaan rakentamaan ja ohjelmoimaan robotteja.

Biologian ja maantieteen kursseilla opiskelijat vierailevat mm. Heurekan laboratoriossa, Helsingin Yliopiston Biotieteiden laitoksella sekä retkeilevät pääkaupunkiseudun kansallispuistoissa. Biologian ja maantieteen opinnot tarjoavat myös mahdollisuuden suunnitella ja toteuttaa oma tutkimus opettajan ohjaamana. Lisäksi biologiaa voi Lumossa opiskella englanniksi kahden kurssin verran.

Lumon lukiossa luonnontieteiden opinnot ovat myös kansainvälisiä. Noin joka toinen vuosi järjestetään CERN-kurssi, jossa fysiikan opiskelijat vierailevat hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksessa CERNissä, Sveitsissä. Opintomatkoja on tehty moniin Euroopan maihin, Yhdysvaltoihin ja Etiopiaan. Uutena ystävyyskouluna on rakenteilla yhteistyö Jinaniin, Kiinaan. Kohteina on niin museoita, tutkimuslaitoksia kuin kulttuuri- ja luontonähtävyyksiä. Opintomatkoihin liittyy aina sekä laajojen ennakkotehtävien että loppuraportin tekeminen. Matkalla kohteissa kierretään yhdessä ja ohjelma on yleensä työntäyteinen.

Lumon lukio

Urpiaisentie 14

01450 Vantaa

facebook twitter instagram youtube