Luova oppimistila

Luova oppimistila valmis

Kahden vuoden projekti on nyt valmis. Lumon lukio on ollut mukana Vantaan lukioiden yhteisessä projektissa, jossa tavoitteena on ollut luoda jokaiseen lukioon uusi, luova oppimistila. Projektin rahoitus on tullut osin Opetushallitukselta sekä osin jokaisen lukion omasta budjetista.

Lumon lukiossa muutostyöhön valittu luokka on projektin helmi. Sinne on hankittu erilaisia istuimia sekä pöytiä, pyöreitä ja sähkökäyttöisiä. Opiskelijoiden suosiossa ovat säkkituolit sekä katosta roikkuvat korituolit. Ryhmätyötä varten suosittuja ovat olleet pyöreät pöydät. Myös perinteinen iso opettajanpöytä on hävitetty ja tilalle on tuotu pieniä työtasoja. Tämä ohjaa myös opettajan miettimään pedagogiikkaansa. Luokassa ideana on ollut myös lisätä mahdollisuutta liikkua. Katosta roikkuvat renkaat ja erilaiset stepperit antavat tähän hyvät mahdollisuudet. Tällainen toiminnallisuus on osalle opiskelijoista hyvä tapa lisätä keskittymistä. Myös valaistusta on muutettu: loisteputket uusittu päivänvaloa muistuttavaksi ja katosta roikkuu erivärisiä roikkia.

Projektin aikana työryhmä on vieraillut Kööpenhaminassa, suomalaisissa yrityksissä ja erilaisissa luovissa työtiloissa. Maalaustyössä apuna on ollut Varia. Tärkeänä lenkkinä on ollut Sivistystoimen projektinvetäjä, joka on vaihtunut Suvi Kytöharjun ja Teija Laihon jälkeen Laura Lindforsiksi. Lumon lukiossa projektia on vetänyt Paula Halme ja mukana ovat olleet opiskelijat Maaria Sainio, Samu Kurikka sekä Jesse Hölli ja Jasper Nyberg.

Tästä eteenpäin opiskelijat voivat nauttia viihtyisästä oppimistilasta, joka antaa myös opettajalle mahdollisuuden uudenlaiseen opettajuuteen.

Projektin koordinoitu osuus päättyi 12.5. kaikkien Vantaan lukioiden yhteisillä avajaisilla Lumon lukiossa, jonka jälkeen vapaa ja inspiroiva oppiminen Lumon lukion luovassa digiluokassa voi jatkua.

Lumon lukio

Urpiaisentie 14

01450 Vantaa

facebook twitter instagram youtube