Monialaiset oppimiskokonaisuudet

‍MONIALAISET OPPIMISKOKONAISUUDET

Lukuvuoden monialaiset oppimiskokonaisuudet alkoivat teemalla Minä korsolainen.

Lukuvuoden 2017-2018 monialaiset oppimiskokonaisuudet Korson koulussa

12.9-13.9 alkoivat lukuvuoden monialaiset oppimiskokonaisuudet teemalla Minä korsolainen. Jokaisella luokka-asteella oli omaa ohjelmaa ja eri näkökulma teemaan. Seuraavat projektipäivät ovat helmikuussa jolloin jatketaan samalla teemalla.

Kuudesluokkalaisten näkökulma on tänä vuonna korsolainen nuori. He miettivät eri tavoin millaista on asua nuorena Korsossa. Vanhat menestyneet oppilaat Riku Korhonen ja Henri Rujala kävivät kertomassa millaista oli heidän kouluaikanaan ja miten elämä on peruskoulun jälkeen sujunut.

Kirjoitettiin myös ensimmäisiä kirjeitä eurooppalaisiin yhteistyökouluihin. Uudet yhteistyökoulut ovat College Jean Monnet (Dannemarie, Ranska), Incirlik Ahmet Hamdi Tanpınar Ortaokulu (Bakırköy, Turkki) ja Nova Vodolahan koulu (Nova Vodolaha, Ukraina) ja sitten vielä koulu Ronnebyssä, Ruotsissa.

Seiskaluokkalaiset tutustuivat Korson alueen luontokohteisiin esim. Tussinkoskeen ja Anklammen ympäristöön.

Valokuva

Kahdeksasluokkalaiset tarkastelevat monialaisina päivinä Korson ja lähialueiden historiaa ja vaikuttamista. Tiistaina 12.9. vierailimme Tuusulanjärvellä Erkkolassa, Halosenniemessä ja Ainolassa. Aiemmin tänä syksynä olemme historian ja äidinkielen tunneilla käyneet läpi Tuusulanjärven taiteilijayhteisön merkitystä 1800- ja 1900-lukujen taitteessa Suomen historiassa. Olemme käsitelleen muun muassa kansallisromanttisen kuvan luomista Sakari Topeliuksen Koivu ja tähti -sadun kautta.

Keskiviikkona 13.9. oppilaat työskentelivät valitsemissaan pajoissa. Suurimman suosion saavuttivat pajat, joissa tehtiin Tuusulanjärven maisemiin sijoittuvia lautapelejä. Muissa päivän pajoissa tehtiin kuvatarinoita, animaatioita ja Koivu ja tähti -elämyshuone guruluokkaan.

Yhdeksäsluokklaisten näkökulma on vaikuttamisen. He suunnittelivat tapahtumia lähialueelle, jotka toteutetaan myöhempinä projektipäivinä.

Julkaistu: 18.09.2017

Päivitetty: 13.12.2017

Korson koulu

Opettajainhuone 040 481 0694

Kisatie 29

PL 6503

01450 Vantaa

Rehtori: Maiju Rissanen,
040 529 7696, maiju.rissanen@vantaa.fi

Apulaisrehtori: Hanna Viikki,
040 750 5952, hanna.viikki@vantaa.fi

Koulusihteeri: Jenna Lemmetyinen,
040 651 4913, jenna.lemmetyinen@vantaa.fi

facebook instagram