Oppilaanohjaus

Oppilaanohjaus

Yläkouluun siirtyessä oppilailla alkaa uusi oppilaanohjauksen oppiaine. Oppilaanohjauksen tuntien lisäksi oppilaanohjaaja antaa henkilökohtaista ohjausta ja pienryhmäohjausta yläkoulun eri vaiheissa ja oppilaan eri elämäntilanteissa. Erityisen tärkeää ohjaus on oppilaan siirtyessä toiseen kouluun ja silloin, kun oppilas tekee opintoihin liittyviä valintoja. Ohjauksen tavoitteena on saada nuorelle kirkastettua tavoitteet peruskoulun loppuun saattamiseksi sekä realistiset jatkokoulutustoiveet.

Oppilaanohjaajat ovat pääsääntöisesti tavoitettavissa klo 8.00–15.00.

Valinnaisaineet

Koulumme 7. luokkalaiset valitsevat valinnaisaineet 8. ja 9. luokkaa varten kevätlukukaudella. Voit tutustua tarjolla oleviin valinnaisaineisiin sekä niiden valintaohjeisiin alla olevan linkin kautta.

Koivukylän koulun valinnaisaineopas

Avoimet ovet

On tärkeää, että 9. -luokkalaisena tutustut toisen asteen oppilaitoksiin saadaksesi lisätietoa koulujen opinnoista ja pääsyvaatimuksista. Tämän takia jokaisella 9. -luokkalaisella on mahdollisuus käydä kouluaikana tutustumassa kolmeen toisen asteen oppilaitokseen (lukio tai ammatillinen) niiden avointen ovien päivinä.

Yhteishaku

Yhteishaulla tarkoitetaan hakemista peruskoulun jälkeiseen koulutukseen. Voit peruskoulun jälkeen valita joko ammattioppilaitoksen tai lukion. Voit myös suorittaa yhtä aikaa lukion, ylioppilastutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon. Lisäksi voit hakea kymppiluokalle tai ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA), jos haluat esimerkiksi korottaa peruskoulun arvosanoja tai saada lisää miettimisaikaa ammatinvalinnalle.

Kevään yhteishaussa on tarjolla tuhansia nuorille tarkoitettuja koulutusvaihtoehtoja lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa eri puolella Suomea. Koulutuksiin haetaan sähköisellä lomakkeella, joka täytetään osoitteessa opintopolku.fi

Hakulomakkeeseen merkitään 3-5 hakutoivetta. Hakutoiveet ja niiden järjestys kannattaa miettiä tarkkaan, sillä hakutoiveita ei voi muuttaa enää yhteishaun päättymisen jälkeen. Hakutoiveet otetaan huomioon opiskelijavalinnassa hakutoivejärjestyksessä.

9.-luokkalaisten lukiokurssien suorittaminen Sotungin etälukiossa

Yhdeksäsluokkalaiset, jotka haluavat lisähaasteita opiskeluun jo peruskoulun aikana, voivat opiskella lukiokursseja Sotungin etälukion kautta. Peruskoulun oma aineenopettaja tukee ja ohjaa oppilastaan lukiokurssien suorittamisessa. Sotungin etälukion opettaja seuraa oppilaan etenemistä, tarkastaa tehtäviä, antaa oppimisesta palautetta sekä arvioi kurssin normaalien lukion arviointikriteereiden mukaisesti.

Työelämään tutustuminen eli TET 7.12.-18.12.2020 (viikot 50 ja 51) (9.lk)

Peruskoulun yläluokkalaisten opetussuunnitelmaan kuuluu työelämään tutustumisjakso eli TET. Tavoitteena työelämään tutustumisessa on, että tutustut TET-jakson aikana ohjatusti työpaikan ja työyhteisön toimintaan.

Koivukylän koulussa yhdeksäsluokkalaisten TET-jakso kestää kaksi viikkoa ja sen ajankohta on 7.12.-18.12.2020 (viikot 50 ja 51).

Työelämään tutustumisessa ensimmäinen tehtäväsi on hankkia itsellesi TET-paikka. Tarkoituksena on, että haet TET-paikkaa itsenäisesti. Pohdi TET-paikan valintaa tarkkaan:  Mieti mitä haluat TET-jaksolla oppia, tehdä ja nähdä.  Voit valita joko alan, joka kiinnostaa sinua tai aivan uuden ja vieraan alan. Voit olla suoraan yhteydessä kiinnostaviin työpaikkoihin. Ole rohkea ja etsi juuri sinua kiinnostava TET-paikka! Voit valita työn, johon haluat tutustua tulevaisuutta ajatellen tai saatat löytää kesä- tai muita töitä.

Koivukylän koulu

Opettajain/Henkilökunnan huone 040 544 7032

Käyntiosoite: Kustaantie 10, 01400 Vantaa

Postiosoite: PL 6505, 01030 Vantaan kaupunki

‍Rehtori: Leena-Maija Niemi,
040 1867 028

Apulaisrehtori: Milla Nordling,
043 825 0407

Koulusihteeri: Viigi Laas-Niitla,
050 302 8712

facebook