Syys-kartsi (2021)

Tervehdys rehtorilta

Jokainen koulu laatii lukuvuosittain suunnitelman siitä, mitkä ovat lukuvuoden työn tavoitteet ja miten niitä edistetään. Tätä suunnitelmaa kutsuttiin aiemmin lukuvuosisuunnitelmaksi, nykyisin Vantaalla puhutaan toimintasuunnitelmasta. Wilman Vuosisuunnittelu -välilehdellä voi nähdä aiempien vuosien toimintasuunnitelmat. Tämän lukuvuoden suunnitelman työstäminen alkaa olla loppusuoralla. Sitä esitellään huoltajille valtakunnallisena kodin ja koulun päivänä pe 24.9. klo 9 Aiempina vuosina olemme järjestäneet tuona päivänä rehtorin aamukahvin. Nyt kahvittelemme Meet-tapaamisessa, johon voi osallistua tästä linkistä:

https://meet.google.com/bqq-cjbr-xfi

Myös Vantaan perusopetuksen strategian tekeminen vuosille 2022-2025 on hyvässä vauhdissa. Nyt kartoitetaan sitä, mitä asioita niin oppilaat, huoltajat kuin henkilökuntakin haluavat kehittää perusopetuksessa tulevaisuudessa. Parhaillaan on auki huoltajien kysely, jossa jokainen voi kertoa omia näkemyksiä hyvästä perusopetuksesta. Kysely on auki pe 24.9. saakka ja siihen voi osallistua tästä linkistä:

https://www.strategydialog.com/be79f80c-01ff-48ec-a621-4c0de23f0304

Oppilaille on erillinen kysely, johon vastataan koulussa. Molempien kyselyjen tuloksia työstetään seuraavaksi kaikkien Vantaan perusopetuksen opettajien voimin koulutuspäivänä la 2.10.

Tervetuloa osallistumaan niin aamutapaamiseen kuin vantaalaisen perusopetuksen kehittämiseen!

Hyvää ja aktiivista syksyä toivottaen,

Tuija Tammi

Tervetuloa ryhmäkohtaisiin Kaarnan ja Latvan etävanhempainiltoihin ke 15.9.

Vanhempainillat pidetään tänä syksynä ryhmäkohtaisesti etätilaisuuksina. Kaarnan (5-6lk) ja Latvan (7-9lk) vanhempainilta on ke 15.9. Illan aiheina ovat kunkin vuosiluokan lukuvuoden teemat ja tavoitteet sekä ryhmän omat asiat. Opettajat ovat lähettäneet ryhmilleen erillisen kutsun.

Tapahtumia syys-lokakuussa

 • Kartsin hyvinvoinnin vuosikellon teemana arjen taidot syyslomaan saakka
 • Oppimaan oppiminen – tutkimus vuosiluokilla 3,6 & 9 viikoilla 36-38
 • to 9.9.-pe 24.9. Perusopetuksen kysely tulevasta strategiasta
 • ma-pe 13.-17.9. Liikkuva Kartsi! -teemaviikko
 • ke 15.9. Vanhempainillat 5.-9.lk (Kaarna ja Latva) ryhmittäin etänä klo 18
 • pe 17.9. Koko Kartsi liikkuu! -syysliikuntapäivä klo 9-12
 • ti- to 21.-23.9. Kouluvalokuvaus, Tammisto ke 22.9.
 • ke 22.9. Nuorisotyöntekijöiden päivystys klo 12-12.30 pihalla
 • to-pe 23.-24.9. Nälkäpäiväkeräys
 • pe 24.9. Kodin ja koulun päivä, rehtorin aamukahvi etänä. Lukuvuoden toimintasuunnitelman esittely klo 9 (kts. Tervehdys rehtorilta)
 • Ke 29.9. Kummiaamu, teemana kuvataide klo 8.30-10 Juuri ja Runko
 • ke 6.10. Loka-Kartsi
 • ke 6.10. Varian vierailu, ammatillisen koulutuksen esittely 9. lk oppilaille
 • pe 15.10. Kansainvälisyyspäivä
 • ma-pe 18.-22.10. Syysloma
 • Kartsin hyvinvoinnin vuosikellon teemana sosiaaliset taidot joululomaan saakka
 • ma-pe 25.-29.10. TEPPO-tet 8.lk
 • ma 25.10.- pe 5.11. TET ja TEPPO-tet 9.lk
 • pe 29.10. Kekri ja Halloween (Tukioppilaat ja oppilaskunta)

Musikaali 2022 tulee!

Syys-Kartsin ilmestyessä on pidetty juuri koe-esiintymiset ensi kevään musikaalia varten kutos-ysiluokkaisille, eli Rungon isoimmille oppilaille sekä koko Latvan oppilaille. Kiitos kaikille innokkaille ja taitaville osallistujille!

Rungon ja Juuren musikaalitähtien osalta seuraa tietoa myöhemmin tämän syksyn aikana.

Lukeva Kartsi

Kirjasyksy on täällä! Hämärtyvät illat houkuttelevat käpertymään sohvannurkkaan kirja kourassa, reippailemaan kirpeässä syysilmassa äänikirja korvissa ja tutkimaan syksyn kirjasatoa kirjastoissa ja kirjakaupoissa.

Toivottavasti mahdollisimman moni osallistui vuosittaiseen Read hour -lukutaitotapahtumaan 8.9. lukien mitä tahansa kirjaa, lehteä, verkkojulkaisua tai muuta tekstiä noin tunnin verran päivän aikana. Kuvia lukutaitotapahtumasta voi kurkkia sosiaalisessa mediassa esimerkiksi avainsanoilla #ReadHour #ReadHourVantaa #lukevakartsi.

Syyskuun lukuhaasteen toinen osa, lisähaaste jatkuu: vielä ehdit lukea lisää! Vietä syyskuussa niin monta lukutuntia kuin mahdollista! Kuinka moneen lukutuntiin yllät?

Lukeminen kannattaa aina – ja on muuten kivaakin!

Liikkuva Kartsi

Tänä lukuvuonna vietämme ensimmäistä kertaa Liikkuva Kartsi! -teemaviikkoa. 1-4 -luokille on tarjolla yhteistyöseurojemme Pakkalan Palloseuran ja Puhu junioreiden demoja ja 5-9 -luokille olemme lainanneet Vantaan kaupungilta mm. lacrosse- , kriketti ja kinball-välineet uusien lajien kokeiluihin. Viikko huipentuu jo perinteiseen syysliikuntapäivään, jolloin eri ikäluokilla on toimintaa lähellä ja toisilla vähän kauempana. Oppilaat ja opettajat ovat yhdessä suunnitelleet, miten ikäluokat viettävät Koko Kartsi liikkuu! -päivää.

KOKO KARTSI LIIKKUU! -syysliikuntapäivänä pe 17.9.

Kartsin liikuntapäivää vietetään perjantaina 17.9. Päivän aikana liikutaan luokka-asteittain eri ympäristöissä lähellä koulua ja vähän kauempanakin.

Ohjelma eri vuosiluokilla:

 • Juuri 1 Tammisto: minimaraton hassuilla asuilla /pääkoulu: leikkejä Kartanonkosken puistoissa
 • Juuri 2 minimaraton hassuilla asuilla Backaksessa
 • Tuohi 3-4 Liikuntapuisto, iso jalkapallokenttä – erilaista toimintaa luokka-asteittain. Nelosilla yleisurheilukokeiluja eri pisteissä ja kolmosilla leikkimielistä palloilua mm. norsupallo ja säkkipallo
 • Kaarna 5 Haltiala - matkat kuljetaan kävellen, valittavana ohjelmaa seuraavista: Ruutinkoski. Arboretum, leikkipuisto, eläinpuisto, makkaranpaisto, Seppo-sovelluksen avulla suunnistusta sekä halukkaille kalastusta
 • Kaarna 6 Siltamäki – matkat pyöräillen tai kävellen, ohjelmassa frisbeegolf sekä Siltamäen liikuntapuiston urheilupaikoille tutustumista
 • Latva 7 Paloheinä – valittavana ohjelmaa mm. seuraavista: kuntoportaat, kuntoilupuisto, Seppo-suunnistus ym
 • Latva 8 MOVE
 • Latva 9 Retki Kuusijärvelle

MOVE-liikuntatestejä tehdään syyskuun aikana 5. ja 8. vuosiluokilla. Testitulokset rekisteröidään valtakunnallisesti ja ne antavat vertailutietoa sekä suuntaa oppilaan fyysisestä suorituskyvystä. Liikuntatestit eivät vaikuta liikuntanumeroon.

Syksyn mittaan odottelemme, pääseekö Vantaan kaupunki käynnistämään kilpailutoimintaa. Oppilaat odottavat jo koulujen välisiä kamppailuja ja turnauksia.

Reipasta syksyä!

Tunteva Kartsi

Kartsin hyvinvoinin vuosikellossa on neljä teemaa: Arjen taidot, sosiaaliset, tunnetaidot ja turvataidot. Arjen taitoja käsitellään syyslomaan saakka. Arjen taitojen aiheina ovat uni ja lepo sekä liikunta ja ravinto.

Kaikissa vantaalaisissa kouluissa otetaan käyttöön School Day -sovellus 4. ja 7. vuosiluokilla. Sovelluksen tavoitteena on mitata ja kehittää oppilaiden hyvinvointia. School Day -mallissa on neljä hyvinvoinnin pääaluetta: oppiminen, sosiaaliset ja emotionaaliset taidot, sosiaaliset suhteet ja hyvinvointi.

Oppilaskunnan kuulumisia

On taas nuorisovaltuustovaalien aika. Tällä viikolla Latvan oppilaat saivat tietoiskun Vantaan nuorisovaltuuston toiminnasta, kun koulumme vanhat oppilaat ja nykyiset nuorisovaltuutetut Anni Salmi ja Henri Kyber kävivät vierailulla Kartsilla.

Kiinnostaisiko sinua 13 - 20-vuotias vantaalainen olla ehdolla vaaleissa? Ehdokaslomake pitää palauttaa viimeistään 1.10.

Lisätietoa nuorisovaltuuston toiminnasta: https://www.vantaa.fi/nuorisovaltuustovaalit

Kartsin kerhotoiminta – mukaan mahtuu vielä!

Tänäkin lukuvuonna Kartsin kerhotoiminta on monipuolista. Koulun kerhoihin ei pääsääntöisesti tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kerhot ovat alkaneet viime viikolla (vko 35), mutta niihin voi hyvin mennä vielä mukaan. Kerhotarjonta löytyy Elo-Kartsista, joka ilmestyi 25.8. Alla on vielä taktiikkapelikerhon tiedot. Toivottavasti kerhovalikoimasta löytyy mahdollisimman monelle oppilaalle kiinnostava kerho!

Taktiikkapelikerho 4. luokan oppilaille

Taktiikkapelikerhossa pelaamme taktisia pelejä koulun tableteilla ja oppilaiden Chromebookeilla (mm. shakki, mylly, tammi, yatzy jne) Tämä kerho jatkaa viime vuonna aloitettua shakkikerhoa. Kerhoon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kerhoon voi osallistua 20 oppilasta kerrallaan. Kerho kokoontuu torstaisin klo 12-12.40 Laukko-solussa 4A:n kotiluokassa. Ohjaaja on Erkki Savolainen. Tervetuloa!

Kartanonkosken koulu

OSOITE: Tilkuntie 5, 01520 Vantaa
040 356 2893

Tammiston opetuspiste: Kaurapellonkatu 3, 01520 Vantaa 050 304 1894

Rehtori:
Tuija Tammi (Latva),
040 060 4363, tuija.tammi@vantaa.fi


Virka-apulaisrehtori:

Marle Himberg (Juuri ja Runko),
050 312 1705, marle.himberg@vantaa.fi


Vararehtori:

Ella Väinölä,
050 312 1706, ella.vainola@eduvantaa.fi

Koulusihteeri:
Leila Pitkonen 040 356 2893


Koulusihteeri:
Susanna Heinström (ma, ti)
040 5729 105


Vartija:
Nelli Haapaniemi 040 838 0780

Oppilashuolto

Kuraattori: Suvi Uuttu

Terveydenhoitaja
(1 - 6 lk):

Carolina Heinonen
(ma-to, ja parittomat perjantait),
040 632 6588, carolina.heinonen@vantaa.fi

Terveydenhoitaja
(7 - 9 lk):

Janica Helaskoski
(ti, to, parilliset perjantait),
040 516 0560, janica.helaskoski@vantaa.fi


Koululääkäri:

Kristina Wallenberg (torstaisin), kristina.wallenberg@vantaa.fi

Koulupsykologi:
Annika Gaiani
040 847 0907


Oppilaanohjaaja:
Poju Vainio
050 303 8295
poju.vainio@vantaa.fi


Oppilaanohjaaja:
Maria Hohka
050 303 3092
maria.hohka@vantaa.fi

instagram