Loka-kartsi (2020)

Tiedote 3 / 7.10.2020

Tervehdys rehtorilta

Kartanonkosken koulun vanhempainyhdistys perustetiin 11 vuotta siiten 12.5.2009. Lämmin kiitos yhdistykselle kouluyhteisön hyväksi tehdystä työstä kaikkien näiden vuosien aikana. Yhdistys on järjestänyt tapahtumia, jotka ehtivät muodostua tärkeiksi perinteiksi. Syksyinen pihaleikki- tapahtuma, keväiset fillarihulinat sekä ystävänpäiväjuhla olivat odotettuja ja suosittuja tapahtumia. Ystävänpäiväjuhlan yhdistys järjesti vuodesta 2014 lähtien. Yhdistys tuki myös leirikouluja ja lahjoitti Kiva kaveri – ja tsempparistipendejä. Ilman yhdistyksen aktiivista ydinjoukkoa tämä kaikki toiminta ei olisi ollut mahdollista – kiitos!

Tänä syksynä on julkaistu Opetushallituksen rahoittama Koulukoulu -verkkokurssi. Koulukoulu on maksuton, lyhyt verkkokurssi peruskoulusta oppilaiden vanhemmille. Se vahvistaa ymmärrystä peruskoulun toimintatavoista, oppimiskäsityksestä ja arvopohjasta.

Koulukoulu auttaa vanhempia päivittämään tiedot peruskoulusta ja ymmärtämään entistä paremmin, mitä nykykoulussa tehdään ja miksi. Yhteinen ymmärrys peruskoulun tavoitteista ja toiminnasta vahvistaa kodin ja koulun yhteistyötä ja auttaa vanhempia tukemaan lapsiaan koulutyössä entistäkin paremmin.

Pelillinen kurssi koostuu viidestä teemasta, jotka voi suorittaa osissa. Yksi osio kestää n. 15 minuuttia.

Teemat ovat:

1. Mitä ja miksi koulussa opitaan?

2. Peruskoulun perusta

3. Miten ja missä opitaan?

4. Miten lapsen oppimista ja osaamista arvioidaan ja tuetaan?

5. Miten koti ja koulu pelaavat parhaiten yhteen?

Kurssin aluksi muistellaan hieman vanhempien omaa peruskouluaikaa ja mietitään, millaiseen maailmaan peruskoulun tulee nykylapsia valmistaa. Teemat johdattavat vaiheittain syvemmälle tämän päivän peruskoulun maailmaan.

Kurssin aikana voi myös nähdä, millaisia ajatuksia muilla suomalaisilla vanhemmilla on peruskoulusta. Kurssi suoritetaan rekisteröitymällä sivulla koulukoulu.fi Antoisia oppimisen hetkiä Koulukoulun parissa!

Ystävällisin terveisin ja hyvää syyslomaa toivottaen,

Tuija Tammi

Tapahtumia loka-marraskuussa

 • Kartsin hyvinvoinnin vuosikellon teemana arjen taidot syyslomaan saakka
 • ma-pe 12.-16.10. Syysloma (vko 42)
 • Kartsin hyvinvoinnin vuosikellon teemana sosiaaliset taidot jouluomaan saakka
 • ma 19.10 – pe 30.10 TET ja TEPPO 9.lk (vkot 43-44)
 • ke 21.10. Oppilaiden koulupäivä päättyy klo 12 henkilökunnan koulutuksen vuoksi
 • pe 23.10. Kansainvälisyyspäivä
 • pe 30.10. Kekri ja Halloween (Tukioppilaat ja oppilaskunta)
 • pe 6.11. Martti Ahtisaari -päivä (Verso)
 • ke 11.11. Marras-Kartsi
 • ke 11.11. Vanhempain ja nuorten ilta 9. lk

- 9A klo 18, 9B klo 19 Maria Hohka

- 9C klo 18, 9D klo 19 Poju Vainio

- Vanhempien ja nuorten illassa käydään läpi monia peruskoulun päättöluokkalaisten kannalta tärkeitä asioita: yhteishaku (mm. mihin, miten ja milloin), jatko-opinnot toisella asteella jne. Opot lähettävät erillisen kutsun iltaan lähempänä ajankohtaa.

 • pe 20.11. Lapsen oikeuksien päivä (Oppilaskunta)

Uutta henkilökuntaa

Kartsillla on aloittanut Tsemppariopettaja Lidia Kupreeva. Tsemppariopettaja on yhteinen perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen kanssa. Hän työskentelee koulun lisäksi Illenpuiston päiväkodissa. Koulunkäyntiavustajaksi on rekrytoitu Mark Lepre.

9. luokkalaisten TET syysloman jälkeen ma 19.10. - pe 30.10.2020

Oppilaan muistilista

Työpaikoilla on aina omia tapoja, joita tulee noudattaa.

 • Kysy rohkeasti neuvoja jollet osaa, tiedä tai ymmärrä jotakin asiaa. Tutustumispaikan aikuiset ovat valmistautuneet sinun tuloosi ja he neuvovat mielellään.
 • Ole täsmällinen ja ajoissa paikalla.
 • Ole kiinnostunut, huolellinen ja oma-aloitteinen.
 • Toimi avoimesti ja rehellisesti.

Työpaikan vaitiolovelvollisuuden piirissä olevat asiat koskevat myös sinua. Esiinny luontevasti, kohteliaasti ja asiallisesti itsesi, kotisi ja koulusi edustajana.

Yksityiskohtainen TET-ohjeistus on jaettu Wilma-viestinä oppilaille ja huoltajille 14.8.2020. Kaikissa TET-asioissa kysymyksiin vastaavat opinto-ohjaajat:

- Maria Hohka, 050 303 3092

- Poju Vainio, 050 303 8295

Lukeva Kartsi

Syysloma on lukuloma, myös tänä vuonna! Lukekaa yhdessä tai yksin ja matkustakaa kirjan siivin muihin maailmoihin. Käykää kurkkaamassa kirjavinkkejä Lukemosta! Kuinka moneen paikkaan pääset matkustamaan erilaisten kirjojen kautta?

Marraskuun lukuhaaste: Sukella syksyyn ja taklaa hiipivä kaamos hyvän kirjan avulla. Mitkä viisi sanaa marraskuu tuo mieleesi? Syksy, marraskuu, koti…? Kokeile, löydätkö keksimiesi sanojen avulla mielenkiintoisia kirjoja esimerkiksi Lukemon haun tai Helmetin haun avulla!

Vielä ehdit osallistua myös lokakuun lukuhaasteeseen! Lokakuun lukuhaastetta vietetään Aleksis Kiven päivän 10.10. ja Seitsemän veljeksen kunniaksi. Lue kirjaa seitsemässä eri paikassa seitsemän minuuttia kerrallaan.

Lukeminen kannattaa aina – ja on muuten kivaakin!

Liikkuva Kartsi

Koko koulu on nauttinut syksyn upeista säistä. Liikuntapäivää vietettiin auringon ja lämmön hivellessä ihoa. Valittuja paloja päivästä on nähtävissä koulun instagram-tilillä. Käyhän kurkkaamassa. Yläkoulun liikunnassa olemme käyneet ruskaretkellä Ruutinkoskella, ja muutenkin opetusta on ollut hyvä pitää ulkona.

Koulujen kilpailutoimintaa ei järjestetä syksyllä, joten toivomme, että kevät toisi mukanaan tämän mahdollisuuden, jota oppilaat kovasti kaipaavat.

Aloitamme tänä vuonna tekojään käytön ensimmäisenä, eli heti, kun jää jäädytetään. Nyt voi jo alkaa katsoa luistimia kuntoon!

Tunteva Kartsi

Kartsin hyvinvoinin vuosikellon ensimmäinen teema arjen taidot jatkuu syyslomaan saakka. Syysloman jälkeen keskitymme sosiaalisiin taitoihin, joiden parissa jatkamme joululomaan saakka. Käsittelemme silloin erityisesti kaveritaitoja ja hyviä tapoja. Teeman toteuttamisessa ovat mukana myös tukioppilaat sekä Verso ja Kiva koulu – työryhmät.

Oppilaskunnan kuulumisia

Luottamusoppilaiden syyskuu sujui tehokkaissa merkeissä. Luottikset ovat tarkastelleet Kartsin toimintasuunnitelmaa, kouluruoka-asioita ja välituntivälineitä. Myös alkuvuodesta käynnistetyt hankkeet on polkaistu uudelleen käyntiin: tavoitteena on tiettyjen luokkien kalusteiden uudistaminen ja lähialueen liikenneturvallisuuden edistäminen.

Viikkokokoukset jatkuvat tiistaisin (2.–5.-luokkalaiset) ja torstaisin (6.–9.-luokkalaiset) auditoriossa.

Tervetuloa Juuren ja Rungon läksyparkkiin!

Läksyparkissa saa apua ja keskittymisrauhaa läksyjen tekemiseen koulussa koulupäivän jälkeen. Läksyparkissa päivystää kouluavustaja Suvi Miettinen. Läksyparkkiin voi osallistua omasta aloitteesta tai opettajan suosituksesta. Siellä voi käydä säännöllisesti tai satunnaisesti. Opettaja voi ohjata läksyparkkiin tekemään esim. unohtuneen läksyn. Mukaan otetaan läksyjentekovälineet ja tieto läksystä.

Läksyparkkien aikataulu ja pitopaikat:

Ma 12.30-14.00 Mustio 4D-luokassa

Ti 12.30-14.00 Laukko 6B-luokassa

Ke 13.15-14.00 Haikko 1CDL-luokassa

To 12.30-14.00 Laukko 3C-luokassa

Perjantaisin ei ole läksyparkkeja

Kartsin kerhotoiminta – mukaan mahtuu vielä!

Tänäkin lukuvuonna Kartsin kerhotoiminta on monipuolista. Koulun kerhoihin ei pääsääntöisesti tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kerhot ovat alkaneet viikolla 36, mutta niihin voi hyvin mennä mukaan vielä syysloman jälkeenkin. Kerhotarjonta löytyy Elo-Kartsista, joka ilmestyi 26.8. Toivottavasti kerhovalikoimasta löytyy mahdollisimman monelle oppilaalle kiinnostava kerho!

Palmian kouluravintola

Kouluravintolan ruokapalveluvastaava on vaihtunut. Tehtävää hoitaa Sari Issakainen (sari.issakainen[at]palmia.fi). Palautetta Palmialle voi antaa joko Palmia Kouluruoka -sovelluksen kautta, ruoka.palmia.fi -sivuston palautelomakkeen kautta tai lähettämällä s-postia kouluravintolaan: kouluravintola.kartanonkoski[at]palmia.fi . Kouluravintolan puhelinnumero on 040 6152507.

VANHEMPAINYHDISTYS TIEDOTTAA

Koulun vanhempainyhdistys piti vuosikokouksensa 28.9. ja kokouksessa päätettiin purkaa yhdistys. Yhdistyksen varat päätettiin lahjoittaa koulun stipendirahastoon. Yhdistyksen purkamiseen johti erityisesti se, että vanhempainyhdistyksen toiminnan pyörittämiseen ei löytynyt riittävästi aktiiveja. Vanhempainyhdistys kiittää lämpimästi kaikkia vuosien varrella toiminnassa mukana olleita, jäsenmaksun maksaneita ja tapahtumiin osallistuneita. Suuri kiitos myös koulun henkilökunnalle ja erityisesti rehtori Tuija Tammelle kannustavasta suhtautumisesta vanhempaintoimintaan. Vaikka vanhempainyhdistystä ei enää ole, kodin ja koulun yhteistyö jatkuu luokissa ja opetusryhmissä ja kannustamme huoltajia toimimaan aktiivisesti kouluyhteisön hyväksi.

Kartanonkosken koulu

OSOITE: Tilkuntie 5, 01520 Vantaa
040 356 2893

Tammiston opetuspiste: Kaurapellonkatu 3, 01520 Vantaa 050 304 1894

Rehtori:
Tuija Tammi (Latva),
040 060 4363, tuija.tammi@vantaa.fi


Virka-apulaisrehtori:

Marle Himberg (Juuri ja Runko),
050 312 1705, marle.himberg@vantaa.fi


Vararehtori:

Ella Väinölä,
050 312 1706, ella.vainola@eduvantaa.fi

Koulusihteeri:
Leila Pitkonen 040 356 2893


Koulusihteeri:
Susanna Heinström (ma, ti)
040 5729 105


Vartija:
Nelli Haapaniemi 040 838 0780

Oppilashuolto

Kuraattori: Suvi Uuttu

Terveydenhoitaja
(1 - 6 lk):

Carolina Heinonen
(ma-to, ja parittomat perjantait),
040 632 6588, carolina.heinonen@vantaa.fi

Terveydenhoitaja
(7 - 9 lk):

Janica Helaskoski
(ti, to, parilliset perjantait),
040 516 0560, janica.helaskoski@vantaa.fi


Koululääkäri:

Kristina Wallenberge (torstaisin), kristina.wallenberg@vantaa.fi

Koulupsykologi:
Annika Gaiani
040 847 0907


Oppilaanohjaaja:
Poju Vainio
050 303 8295
poju.vainio@vantaa.fi


Oppilaanohjaaja:
Maria Hohka
050 303 3092
maria.hohka@vantaa.fi

instagram