Huhti-kartsi (2019)

Terveisiä Kartsilta – Lukeva Kartsi

Lukevan Kartsin lukuvuosi on jatkunut iloisissa ja juhlallisissa merkeissä. 4A-luokka voitti Vantaan kaupunginkirjaston järjestämän Mediamysteeri-pelikampanjan. 4A-luokka juhli 27.3. Pointin kirjastossa mehumaljoja kilistellen ja Vantaan Sanomat oli mukana tekemässä juttua kampanjasta ja voittajaluokasta. Koulun kirjasto sai voiton myötä Aavehevosen arvoitus -nimistä lastenromaania muillekin luettavaksi. Onnea vielä 4A!

Juuren kirjaston juhlavia avajaisia vietettiin seuraavana päivänä 28.3. Juuren oppilaat olivat saaneet ehdottaa Haikko-solun pikkuoppilaiden omalle kirjastolle nimeä. Ehdokkaista äänestettiin, joten kaikki olivat mukana nimeä valitsemassa. Kirjaston nimeksi tuli Lukutoukka. Avajaisiin Juuren oppilaat saapuivat jokainen oma kirja mukanaan ja kirjaston nimi paljastettiin avaamalla suuri punainen rusetti oven edestä. Apulaisrehtori kertoi lapsuuden toiveammatistaan Aku Ankan päätoimittajana ja luki otteen lempikirjastaan Ronja Ryövärintytär. Omissa luokissa nautittiin avajaisten kunniaksi mehua ja keksejä.

Huhtikuussa vietetään myös Koko Eurooppa lukee – lukuviikkoa 22.-28.4. Lukuviikkoa vietetään, koska lukemisen edistäminen on kaikkien yhteinen asia. Lukuviikko on valtakunnallinen tapahtuma, joka kannustaa kouluja ja kirjastoja ympäri maan lukemisen pariin mm. erilaisten tapahtumien ja tempausten kautta. Lukuviikkoa voi hyvin viettää myös kotona!

Lukeminen kannattaa aina – ja on muuten kivaakin!

Huhti-toukokuun tapahtumia

 • ke 17.4. Pääsiäishartaus ja rinnakkaistilaisuudet 1-6lk klo 9.15
 • ke 17.4. Vantaan Vaikuttaja-päivä
 • pe-ma 19.-22.4. Pääsiäisloma
 • ti-pe 23.-26.4. Kartsin karnevaalit
 • ti 30.4. Kartsin karnevaalien finaali, koulupäivä loppuu kaikilla klo 12
 • pe 3.5. Ympäristöpäivä
 • pe 10.5. Juuren äitienpäiväjuhla klo 8.30
 • ke 15.5. Koulutulokkaiden tutustumispäivä klo 9-11
 • ke 22.5. Tulevan 7. luokan tutustumispäivä ja vanhempainilta klo 18
 • to 23.5. TET-kiitostilaisuus 7. lk oppilaille
 • pe 24.5. Unicef-kävely ja taksvärkki klo 8.30-12
 • ti 28.5. Juhlakahvit päättöluokan oppilaille klo 12.30
 • ti 28.5. Kevätjuhlat klo 17.30 ja 19
 • ke 29.5. Kevätkirkot ja rinnakkaistilaisuudet
 • to 30.5. Helatorstai vapaapäivä
 • la 1.6. Todistusten jako luokissa (1.-6.lk) klo 8.30 ja Ruusujuhla klo 9.15

Kunniamaininta TuKoKe 2019 -kilpailussa

8A-luokan oppilaat Siiri Pitkänen ja Mea Mehtonen edustivat kouluamme TuKoKe-kilpailun lopputapahtumassa Aalto yliopiston Design Factoryssa Otaniemessä pe 5.4. TuKoKe on Tekniikan akateemisten ja Opinkirjon järjestämä kilpailu (Tutki, kokeile, kehitä), jonne osallistui töitä ympäri Suomen. Vantaalta ainut lopputapahtumassa esitelty työ oli Siirin ja Mean tutkimus, jonka aihe oli "Tutkimus henkisestä paineesta ja sen aiheuttajista koulusuorituksissa".

Lopputapahtumassa tutkimus esiteltiin tuomaristolle posterisessiossa. Siirin ja Mean työpalkittiin tunnustuspalkinnolla. Paljon onnea Mealle ja Siirille!

Liikkuva Kartsi

Liikkuvalla koululla on ollut aktiivinen kevät. Kiipeilyä on harrastettu niin oman koulun seinällä kuin Tapanilan Erälläkin. Viidesluokkalaiset vierailivat SuperParkissa, yläkoulun lasketteluretki suuntautui Talmaan ja 5-9-luokkalaisten uinnit ovat täydessä käynnissä.

Vantaan koripalloturnauksissa Kartsin joukkueet (YK-tytöt ja - pojat sekä AK-pojat) selviytyivät finaaleihin. Loppuottelut käydään huhtikuun aikana. Keväällä taas soudetaan ja ma 15.4 on kaikilla halukkailla 5-9-luokan oppilailla mahdollisuus käydä tekemässä 500 m soutuaika liikuntasalissa Suomen soutuliiton kotiratasoutukisassa.

Kolmasluokkalaisille on huhtikuussa learning by doing-koulutus toiminnallisen englanninopetuksen merkeissä. Kartanonkosken koulu toimii pilottikouluna Pelipäivätapahtuman suunnittelussa. Oppilailla on mahdollisuus vaikuttaa Kartanonkosken kentällä järjestettävän tapahtuman sisältöihin.

Nou Hätä- kilpailun Keski-Uudenmaan aluekisa pidettiin Jätkäsaaren palolaitoksella. Eeva, Maija ja Siiri tulivat kuudenneksi kisassa. Tämä ensiapu- ja turvataitoja kehittävä kisa on erinomainen tapa oppia havaitsemaan turvallisuusongelmia arjessa. Myös viidennen luokan oppilaat olivat sankarikoulutuksessa opettelemassa paineluelvytystä. Lähi-Tapiolan tukema ensiapukoulutus on tarjolla kaikille Suomen viidesluokkalaisille.

Huhtikuun aikana harjoitellaan innokkaasti Power Mover-tanssikisaan, joka järjestetään koulussamme to 9.5. Myös Kartsin karnevaalit lähestyvät, ja sinnekin harjoittelu on alkanut.

Tunteva Kartsi

Huhtikuun hyvinvoinnin teemana on turvallisuus.

1.-3. luokan oppilaat osallistuivat 2.4. Pellekaija Pum -orkesterin konserttiin, jossa laulujen avulla käsiteltiin paloturvallisuusasioita. Hätänumero 112 oli oppilailla hyvin muistissa. Orkesterin jäsenet antoivat myös tehtävän koteihin vietäväksi: Onko teillä jo tarkistettu palovaroittimen paristojen toimivuus?

4. ja 5. luokan oppilaat pääsivät seuraamaan Totem-teatterin näytelmää, jossa isän ja pojan kesäisen saariretken avulla käsiteltiin käyttäytymissääntöjä. Isän säännöt olivat monen mielestä turhan tiukat, mutta yhteisessä pohdinnassa päädyttiin kuitenkin siihen, että kokonaan ilman sääntöjä ei kukaan haluaisi olla. Seuraavana päivänä esitykseen liittyvissä työpajoissa jatkettiin vielä pohdintaa kolmessa luokassa. Oppilaat saivat itse keksiä unelmiensa kaupungin, jossa sijaitsivat heidän itse keksimänsä unelmien paikat. Näissä kohteissa piti noudattaa sellaisia itse keksittyjä sääntöjä, että paikka todella olisi unelmien paikka ihan kaikille. Sääntöjä esitettiin muille arvattavaksi ilmaisun keinoin: Mitä sääntöä muodostamamme patsas kuvaa?

MLL:n kouluttaja oli kuluvan viikon maanantaina pohtimassa oppilaiden kanssa nettiturvallisuusasioita. 4.-6. luokan koulutuksen teemana oli Kunnioittava kohtaaminen. Oppilaiden kanssa käytiin läpi nettiturvallisuuteen ja pelien ikärajoihin liittyviä asioita. Tärkeimpänä viestinä kouluttajalla oli, että netissä ovat voimassa ihan samat säännöt kuin muutenkin. Et voi kommentoida kaverin viestiä tai kuvaa sellaisella tavalla, mitä et sanoisi hänelle kasvokkain. Latvan oppilaat käsittelivät kouluttajan kanssa median käytön kytköksiä omaan hyvinvointiin.

VANHEMPAINYHDISTYS TIEDOTTAA

6. ja 9. luokkalaisten retkeä on perinteisesti vanhempainyhdistys tukenut.

Muutamat luokat ovat nyt sitä hakeneet ja saaneet myönteisen päätöksen. Edellytys tukeen on se, että lukuvuoden aikana luokka on tehnyt varainhankintaa yhteiseen retkeen.

Vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää kartsin.vanhempainyhdistys[at]gmail.com osoitteeseen 30.4.2019 mennessä.

Kartanonkosken koulu

OSOITE: Tilkuntie 5, 01520 Vantaa
040 356 2893

Tammiston opetuspiste: Kaurapellonkatu 3, 01520 Vantaa 050 304 1894

Rehtori:
Tuija Tammi (Latva),
040 060 4363, tuija.tammi@vantaa.fi


Virka-apulaisrehtori:

Marle Himberg (Juuri ja Runko),
050 312 1705, marle.himberg@vantaa.fi


Vararehtori:

Ella Väinölä,
050 312 1706, ella.vainola@eduvantaa.fi

Koulusihteeri:
Leila Pitkonen 040 356 2893


Koulusihteeri:
Susanna Heinström (ma, ti)
040 5729 105


Vartija:
Nelli Haapaniemi 040 838 0780

Oppilashuolto

Kuraattori: Suvi Uuttu

Terveydenhoitaja
(1 - 6 lk):

Carolina Heinonen
(ma-to, ja parittomat perjantait),
040 632 6588, carolina.heinonen@vantaa.fi

Terveydenhoitaja
(7 - 9 lk):

Janica Helaskoski
(ti, to, parilliset perjantait),
040 516 0560, janica.helaskoski@vantaa.fi


Koululääkäri:

Kristina Wallenberg (torstaisin), kristina.wallenberg@vantaa.fi

Koulupsykologi:
Annika Gaiani
040 847 0907


Oppilaanohjaaja:
Poju Vainio
050 303 8295
poju.vainio@vantaa.fi


Oppilaanohjaaja:
Maria Hohka
050 303 3092
maria.hohka@vantaa.fi

instagram