Elo-kartsi (2018)

Tiedote 1 / 22.8.2018

Terveisiä rehtorilta

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta!

Lukuvuosi avattiin koko koulun yhteisellä lukuvuoden avajaisjuhlalla viime perjantaina. Juhlassa julistettiin Kartsin koulurauha ja yhdeksännen luokan oppilaat antoivat keltanokka-lippiksen ekaluokkalaisille. Pienten koulutulokkaiden ja päättövuottaan aloittavien oppilaiden kohtaaminen on aina yhtä sykähdyttävä hetki. Ensi kevään ruusujuhlassa osat vaihtuvat, kun ekaluokkalaiset ojentavat ruusun yseille. Nämä kaksi perinnettä symboloivat hienolla tavalla yhtenäiskoulun henkeä – mahdollisuutta kaiken ikäisten oppilaiden kohtaamiseen ja toisilta oppimiseen.

Viime lukuvuosi päättyi vaikuttavasti, sillä Kartsi valittiin Vantaan EkoTeko –kilpailun voittajaksi. Kilpailun aiheena olivat arjen ympäristöteot. Jatkamme arjen ympäristötekoja tänäkin lukuvuonna. Tavoitteena on mm. biojätteen vähentäminen aivan minimiin. Oppilaat on haastettu ottamaan kouluravintolassa ruokaa vain sen verran, kuin he varmasti jaksavat syödä. Lisää ruokaa voi aina hakea. Tätä haastetta on helppo toteuttaa myös kotona.

Vantaan perusopetuksen strategia vuosille 2018-2021 painottaa lukutaidon ja laaja-alaisen osaamisen taitojen kehittymistä sekä oppilaan osallisuuden lisääntymistä. Tavoitteena on myös sosiaalisten ja tunnetaitojen vahvistaminen, liikkuvuuden ja harrastuneisuuden lisääntyminen sekä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden lisääntyminen. Lisäksi kehitetään oppilaan ohjaamista ja työelämätaitoja, jotta oppilaat osaavat tehdä merkityksellisiä, itselle sopivia valintoja ja heidän opiskeluvalmiutensa ja elämänhallintataitonsa lisääntyvät.

Kartsissa perusopetuksen tavoitteet on tälle lukuvuodelle kiteytetty sanoihin Lukeva, liikkuva, tunteva Kartsi! Lukeva Kartsi kehittää kielitietoista koulua ja haastaa oppilaat lukemaan. Liikkuva Kartsi liikuttaa niin Koko koulu liikkuu! -päivänä kuin lukuvuoden muinakin päivinä – myös kerhoissa. Tunteva Kartsi tarkoittaa mm. hyvinvoinnin vuosikelloa, jossa jokaiselle kuukaudelle on valittu hyvinvointia edistävä teema, jota painotetaan kuukauden aikana. Aloitamme hyvinvoinnin vuosikellon kaveritaidoilla ja hyvillä tavoilla.

Vanhempainyhdistys avasi lukuvuoden tuttuun tapaan suojatiepäivystyksellä ensimmäisen kouluviikon aikana. Kiitos yhdistykselle ja tukioppilaille koulutien turvaamisesta. Liikenteessä liikkumisen sääntöjä kannattaa kerrata myös kotona, jotta vahingoilta vältyttäisiin.

Kartsin arvot ovat hyvinvointi, oppimisen ilo ja toisten kunnioittaminen. Tavoitteemme on olla hyvinvoiva koulu, jossa oppilaat kokevat oppimisen iloa ja jokainen kouluyhteisön jäsen kunnioittaa muita ihmisiä.

Innostavaa, iloista ja turvallista lukuvuotta toivottaen,

Tuija Tammi

rehtori

Lukeva Kartsi

Tänä lukuvuonna tavoittelemme lasten ja nuorten lukuharrastuksen ja lukuilon kasvattamista. Jokaiselle kuukaudelle on luvassa lukemiseen tai kirjallisuuteen liittyvä pieni haaste, aamunavaus tai tapahtuma.

Merkittävin lasten ja nuorten lukutaitoa ja lukuintoa ylläpitävä tekijä on läheisten aikuisten esimerkki. Kaikenikäisille voi myös lukea kirjoja ääneen :) Elo-syyskuun lukujuttu onkin haaste kaikille kodeille ja luokille! Käykää yhdessä lapsenne tai nuorenne kanssa kirjastossa etsimässä kiinnostavaa kirjallisuutta - romaaneja, tietokirjoja, runokokoelmia tai sarjakuvia. Muistakaa myös äänikirjat! Myös jokainen Kartsin luokka haastetaan käymään kirjastossa retkellä.

Lukeminen kannattaa aina – ja on muuten kivaakin!

Lukuiloa ja -intoa uuteen lukuvuoteen toivottaa

Elsi Santala ja koko Kartsin väki

Tervetuloa vanhempainiltoihin syyskuussa

Syyskuussa on kaksi vanhempainiltaa:

 • Juuren ja Tuohen (1-4lk) vanhempainilta on ti 12.9. klo 18.

Yhteisen osuuden aiheena ovat luokka-asteen lukuvuoden teemat ja tavoitteet.Yhteisen osuuden aiheena ovat luokka-asteen lukuvuoden teemat ja tavoitteet.Ilta alkaa kunkin luokka-asteen yhteisellä tilaisuudella, jonka jälkeen on ryhmäkohtainen osuus. Yhteisen osuuden aiheena ovat luokka-asteen lukuvuoden teemat ja tavoitteet.

 • Kaarnan ja Latvan (5-9lk) vanhempainilta on ke 19.9. klo 18.

Illan aiheena ovat lapsen ja nuoren kaverisuhteet ja kuinka olla vanhempana avuksi. Janna Rantala kertoo lasten ja nuorten sosiaalisten ja tunnetaitojen vahvistamisesta. Janna Rantala on lastenpsykiatri, psykoterapeutti ja kolmen lapsen inhimillinen äiti. Vastaanottotyön lisäksi hän kouluttaa, kirjoittaa ja luennoi. Jannan ajatuksia löytyy mm. Helsingin Sanomien kolumneista sekä kirjoista ”Äiti, älä tottele” ja ”Parintaju”.

Esitystä ovat tervetulleita kuuntelemaan myös 1-4 -luokkien huoltajat. Esityksen jälkeen ovat ryhmäkohtaiset tapaamiset luokissa.

Tulevia tapahtumia elo-syyskuussa

Kartsin hyvinvoinnin vuosikellon elo-syyskuun teemana kaveritaidot ja hyvät tavat

 • ti 28.8. Vanhempainyhdistyksen pihahulinat klo 18-20
 • ke 29.8. Poistumisharjoitus klo 9.30 (pääkoulu) ja klo 11.15 (Tammisto)
 • ke 5.9. Vieraita Opetushallituksesta tutustumassa varhennetun englannin opetukseen klo 9-11
 • ke 12.9. Syys-Kartsi ilmestyy
 • ke 12.9. Vanhempainilta 1-4lk klo 18
 • ke 19.9. Vanhempainilta 5-9lk klo 18
 • pe 21.9. Koko koulu liikkuu! -syysliikuntapäivä klo 9-12
 • ma-ke 24.-26.9. koulukuvaus, ma 24.9. Tammistossa
 • pe 29.9. Kodin ja koulun päivä, avoimet ovet ja rehtorin aamukahvi klo 8.30
 • La 29.9. Ysien järjestämä Lasten taitotapahtuma klo 10-13 (lisäinfoa tässä tiedotteessa)

Oppilaskunnan kuulumisia

On taas aika kääriä hihat ja jatkaa tammikuussa aloittaneen luottamusoppilasporukan voimin työtä koulumme hyväksi ja iloksi.

Viikkokokoukset alkavat Guru-luokassa viikolla 34 ja jatkuvat koko syyslukukauden ajan seuraavasti:

 • 2.–4.-luokkalaiset ti klo 10 - 10.15
 • 5.–9.-luokkalaiset pe klo 10 - 10.15

Kerhotoiminta

Tänäkin lukuvuonna Kartsin kerhotoiminta on erittäin monipuolista. Koulun kerhoihin ei pääsääntöisesti ole ilmoittautumista vaan oppilas ilmoittautuu kerhoon ensimmäisellä kerhokerralla. Kerhot alkavat syyskuun ensimmäisellä viikolla (vko 36). Toivottavasti kerhovalikoimasta löytyy jokaiselle oppilaalle kiinnostava kerho!

Koulun omat kerhot

Kuvataidekerho 1.-3. -luokkalaisille

tiistaisin klo 13.15-14.15 Haikko-solussa luokassa 3A. Ohjaajana Jenna Ihalainen.

Kuvataidekerho 3.-6. -luokkalaisille

tiistaisin klo 14.15-15.45 Teijo-solussa kuvisluokassa. Ohjaajana Liisa Kemppainen.

Piirtämistä, maalausta ja muotoilua oppilaiden toiveet huomioiden yhdessä suunnitellun ohjelman mukaisesti.

Latvan kuvataidekerho

maanantaisin klo 12-12.30 Teijo-solussa kuvisluokassa. Ohjaajana Liisa Kemppainen.

Kerhossa voi tehdä kuvataidetuntien töitä tai tehdä uusia kuvia oppilaiden mielenkiinnon mukaan.

Kerho on tarkoitettu myös niille, jotka eivät opiskele kuvataidetta.

Juuren ja Rungon kuoro

tiistaisin klo 14-15 Laukko-solussa 5C-luokassa. Ohjaajana Aija Keskiväli.

Lauluyhtye 6.-9. -luokkalaisille

Lauluyhtye tapaa ensimmäisen kerran torstaina 6.9. klo 16-17 Karuna-solussa musiikinluokassa. Harjoittelemme moniäänistä ohjelmistoa koulumme eri tilaisuuksiin. Ohjelmiston ohella perehdymme oikeaoppiseen laulutekniikkaan ja ilmaisuun. Tervetuloa! Opettajana Anne Tanskanen.

Saksan kielen kerho 1.-3. -luokkalaisille

Deutsch mit Felix und Franzi - Tervetuloa saksan kielen kerhoon!

Se kokoontuu torstaisin klo 13.30-14.30 Haikko-solussa 4B-luokassa.

Kieltä opiskellaan leikkien ja askarrellen. Open apuna toimivat kaksi hauskaa käsinukkea, sammakko nimeltä Felix Frosch ja ankka nimeltä Franzi Ente. He asuvat saksalaisessa kirjepostilaatikossa, mutta laatikosta he eivät nouse, ennen kuin kuulevat tuttua kieltä. Tule rohkeasti mukaan oppimaan, mitä heille pitäisikään sanoa!

Kerhoon pääsee mukaan ilmoittautumalla Wilman kautta opettajalle. Ohjaajana Heli Sahlstedt.

Espanjan kielen kerho 3.-luokkalaisille

maanantaisin klo 14.00-14.30 Laukko-solussa espanjan kielen luokassa. Kerhoon ilmoittaudutaan etukäteen opettajalle Wilman kautta. Ohjaajana Andrea Aalto.

Sporttikerho 3.-6. -luokkalaisille

maanantaisin klo 15.45-16.45 salissa. Sporttikerho on avoin kerho 3.-6. luokkien oppilaille sisältäen pelejä, leikkejä ja temppuja ryhmän mielenkiinnonkohteiden mukaan salissa ja/tai ulkona. Ei ilmoittautumista. Ohjaajana Tuomas Muhonen

Sporttikerho 7.-9. -luokkalaisille

tiistaisin klo 15.45-16.45 salissa Pelaamista, temppuilua ja mukavaa liikkumista ryhmän mielenkiinnonkohteiden mukaan salissa ja/tai ulkona. Ei ilmoittautumista. Ohjaajana Tuomas Muhonen.

Kiipeilykerho Rungon oppilaille (3.-6. luokkalaisille)

maanantaisin klo 13.30-15.30 syyslomaan asti salissa. Toinen kausi tammikuun alusta hiihtolomaan. Ilmoittautuminen Wilman kautta. Ohjaajana Harri Huhtala.

Korttiaskartelukerho 3.-6. -luokkalaisille

torstaisin klo 13.15-14.15 Mustio-solussa 5B-luokassa. Tehdään erilaisia kortteja monipuolisesti eri materiaaleja käyttäen. Oppilasmäärä n. 10-15 oppilasta. Ohjaajana Päivi Kotilainen.

Taktiikkapelikerho 4.-5. -luokkalaisille

perjantaisin klo 12.00-12.30 Laukko-solussa 5A-luokassa. Pelataan tableteilla shakkia, myllyä, tammea ja yatzya. Ei ennakkoilmoittautumista. 20 ensimmäistä oppilasta pääsee kerhoon / kerta. Ohjaajana Erkki Savolainen

Feeniksin kilta

tiistaisin klo 12.00-12.30. max. 25 hlöä. Leikkimielinen pääsykoe, lisätietoja Wilman kautta. Ohjaajana Outi Rantala-Mery.

Kymmensormikerho 6.-9. -luokkalaisille

perjantaisin klo 12.00-12.30 Mediateekissa. Ohjaajana Annukka Rautiola.

Blogikerho latvalaisille

keskiviikkoisin klo 12.00-12.30 Guru-luokassa. Ohjaajana Elsi Santala.

Tervetuloa bloggaamaan!

Kiinnostavatko ajankohtaiset ilmiöt ja tapahtumat? Haluaisitko kuvata niitä sanoin ja kuvin? Vai haikailetko lisää sulkia mediataitohattuusi? Tervetuloa mukaan bloggaamaan koulun kuulumisia! Saat kerhosta todistuksen, josta voi olla iloa jatko-opintoihin tai kesätöihin hakiessa.

Kirjastokummikerho latvalaisille

tiistaisin klo 12.00-12.30 Mediateekissa. Ohjaajana Elsi Santala.

Kirjastokummiksi?

Olet ehkä huomannutkin, että koulukirjasto on uudistumassa. Tervetuloa mukaan uudistusjoukkoihin! Kirjastokummin tehtäviin kuuluu mm. uusien kirjojen kirjaaminen kirjastojärjestelmään, erilaisten hankintojen ja kirjallisuuteen liittyvien tapahtumien suunnittelu, esimerkiksi lukuhetkien pitäminen pienemmille oppilaille. Saat kerhosta todistuksen, josta voi olla iloa jatko-opintoihin tai kesätöihin hakiessa.

Ulkopuolisten toimijoiden tarjoamat kerhot

WAU! -liikuntakerho

Tervetuloa WAU! -kerhoon!

Liikkuvan koulun maksuttomat WAU! –kerhot järjestetään Kartanonkosken koululla seuraavasti:

 • 2.-3. lk keskiviikko klo 14-15
 • 4.-6. lk keskiviikko klo 15-16

Kerhon ohjelma koostuu leikeistä, peleistä ja hauskasta yhdessäolosta liikunnan parissa monipuolisesti ja lasten toiveita kuunnellen.

Lisätietoja, kerhokalenteri ja ilmoittautumiset osoitteessa www.wau-ry.fi

Englannin kielen kerho

ENGLISH IS FUN!

Learning Fun/The Kids Club-kielikerhot tarjoavat 3-12-vuotiaille lapsille innostavan ja nykyaikaisen lähestymistavan vieraan kielen ja kulttuurin omaksumiseen. Englantia opiskellaan pienissä ryhmissä hauskan ja kannustavan toiminnan, musiikin, leikkien, pelien, ja leikkimielisten kilpailujen avulla.

Opetusohjelmamme alkaa sanatasolta, lähiympäristön aihepiireistä, rakentuen vähitellen lauseiksi ja vaativammiksi kokonaisuuksiksi. Kannustamme ja rohkaisemme vieraan kielen käyttämistä eri tilanteissa. Käytännössä, peleissä ja leikeissä, kieli tulee luonnolliseksi käyttää. Innostus vie mukanaan! Käytämme tunneilla paljon käytännön tilanneharjoituksia.

Opettajamme ovat joko natiiveja tai pitkään kielialueella asuneita.

Kouluissa kerhotoiminta järjestetään iltapäivisin koulun jälkeen. Kerhotunteja á 45min on yksi viikossa. Kerhoon osallistutaan lukukausittain.

HINNAT: Lukukausi 149€ (14 kerhokertaa), sisaralennus -10%

(sis. tehtävämonisteet, tapaturmavakuutuksen sekä ALV:n).

ALOITAMME ENGLANNINKERHOT (IKÄRYHMÄT 7-8V, 9-10v) mikäli tarpeeksi halukkaita ilmoittautuu.

Kerhoaika iltapäivällä. Aikataulu tarkentuu myöhemmin ilmoittautuneiden mukaan. Toiveitakin voi esittää.

MUKAAN PÄÄSEE ILMOITTAUTUMALLA PUHELIMITSE TAI SÄHKÖPOSTITSE VIIMEISTÄÄN 27.8.2018 MENNESSÄ.

Ilmoittautumiseen lapsen nimi, ikä, luokka, koulu ja vanhempien yhteystiedot.

Come along!

Tiedustelut, ilmoittautumiset:

Learning Fun/The Kids Club

E-mail: kielikerhot[at]gmail.com Puh. 040-5465807

www.kielikerhot.fi

LASTEN TAITOPÄIVÄ

La 29.9 klo 10-13 Kartanonkosken koululla

Kartanonkosken koulun 9-luokan oppilaat järjestävät Lasten taitopäivän kaikille alueen lapsille ja lapsiperheille. Mukavat oppilaat toimivat lasten ohjaajina ja tapahtuman järjestäjinä.

Ohjelmassa mm. Temppurata, mahdollisuus kokeilla eri urheilulajeja ja tanssia, legopaja, videopelejä, satutuokio, kasvomaalausta yms. Tilaisuudessa on myös buffet, josta saa syötävää. Tuotot menevät 9-luokkalaisten luokkaretkirahastoon.

Tervetuloa!

Vanhempainyhdistys tiedottaa

Kartsin pihahulinat tiistaina 28.8. klo 18–20

Koulun vanhempainyhdistys järjestää koululaisille hauskan ja toiminnallisen pihatapahtuman tiistaina 28.8. klo 18–20 koulun pihalla. Luvassa on erilaisia tehtävärasteja, mm. pallorata, nerf-tarkkuusammuntaa, kepparirata ja pomppulinna. Hulinoissa mukana myös MLL Avialpolis, Pakkalan Palloseura ja fillarihuolto. Tapahtuma ja tehtävärastit ovat maksuttomia. MLL pitää makkaragrillin kuumana, joten varaathan mukaan käteistä pikkurahaa! Lämpimästi tervetuloa hulinoimaan!

Mukaan toimintaan?

Vanhempainyhdistyksen jäseneksi voivat liittyä Kartanonkosken koulun oppilaiden huoltajat sekä koulun henkilökunta. Kannattajajäseniksi voivat liittyä myös muut koulun ja kodin yhteistyön tukemisesta kiinnostuneet tahot.

Yhdistyksen jäsenmaksu on 10 euroa lukukaudelta (1.8.–31.7.). Jos haluat liittyä jäseneksi, laita meille sähköpostia osoitteeseen kartsin.vanhempainyhdistys[at]gmail.com ja kerro viestissä nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi ja millä luokalla lapsesi on/ovat. Jäsenmaksu maksetaan yhdistyksen tilille FI65 4055 0010 5557 00; merkitse viestikenttään, kenen maksusta on kyse. Saaja: Kartanonkosken koulun vanhempainyhdistys ry.

Jäsenmaksutulot ovat merkittävä tulonlähde vanhempainyhdistykselle. Sen lisäksi kerätään varoja järjestämällä erilaisia tapahtumia. Varainkeruutapahtumien lisäksi yhdistys järjestää ohjelmaa niin koululaisille kuin heidän vanhemmilleenkin. Kaikki halukkaat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaan! Jokainen osallistuu toimintaan omien voimavarojensa mukaan.


Kartanonkosken koulu

Tilkuntie 5, 01520 Vantaa

Sähköposti: etunimi.sukunimi[at]vantaa.fi (hallinto)

etunimi.sukunimi[at]eduvantaa.fi (opetushenkilöstö)

Kartanonkosken koulu

OSOITE: Tilkuntie 5, 01520 Vantaa
040 356 2893

Tammiston opetuspiste: Kaurapellonkatu 3, 01520 Vantaa 050 304 1894

Rehtori:
Tuija Tammi (Latva),
040 060 4363, tuija.tammi@vantaa.fi


Virka-apulaisrehtori:

Marle Himberg (Juuri ja Runko),
050 312 1705, marle.himberg@vantaa.fi


Vararehtori:

Ella Väinölä,
050 312 1706, ella.vainola@eduvantaa.fi

Koulusihteeri:
Leila Pitkonen 040 356 2893


Koulusihteeri:
Susanna Heinström (ma, ti)
040 5729 105


Vartija:
Nelli Haapaniemi 040 838 0780

Oppilashuolto

Kuraattori: Suvi Uuttu

Terveydenhoitaja
(1 - 6 lk):

Carolina Heinonen
(ma-to, ja parittomat perjantait),
040 632 6588, carolina.heinonen@vantaa.fi

Terveydenhoitaja
(7 - 9 lk):

Janica Helaskoski
(ti, to, parilliset perjantait),
040 516 0560, janica.helaskoski@vantaa.fi


Koululääkäri:

Kristina Wallenberg (torstaisin), kristina.wallenberg@vantaa.fi

Koulupsykologi:
Annika Gaiani
040 847 0907


Oppilaanohjaaja:
Poju Vainio
050 303 8295
poju.vainio@vantaa.fi


Oppilaanohjaaja:
Maria Hohka
050 303 3092
maria.hohka@vantaa.fi

instagram