Varje studerande anmäler sig själv till studentskrivningarna i Wilma. Innan du anmäler dig bör du lämna in en plan över studentskrivningarna till studiehandledaren. Du bör gå via alla berörda ämneslärare med planen och be om deras kommentar före du kan lämna in den. Det lönar sig att rådgöra med lärarna om du är osäker på om och när du ska skriva ett visst ämne och för att be om tips inför provet. Studiehandledaren hjälper dig även med att fundera över vilka prov det lönar sig att skriva med tanke på dina fortsatta studier och antagningen till olika högskolor och universitet.

Då du har anmält dig i Wilma printar du ut två intyg över att du har anmält dig. Du hittar detta intyg under Utskrifter (du bör naturligtvis vara inloggad på svenska). Det ena ges åt studiehandledaren och det andra behåller du själv. A‍nmälan är bindande.

Utexaminerade studerande som vill anmäla sig till att komplettera sin examen med nya prov/prov på en annan nivå eller till att höja gamla prov, bör i god tid vara i kontakt med studiehandledaren gällande anmälan. För att delta i höstens skrivningar är deadline för anmälan inom maj, för att delta i vårens skrivningar bör anmälan ske senast 25. november.

Helsinge gymnasium

PB 8516

01030 Vanda stad

Besöksadress:

Övitsbölevägen 3

01510 Vanda, Finland

Rektor: Johanna Blomstedt,
tel. 040 749 2532, johanna.blomstedt(at)vantaa.fi

Sekreterare: Susann Gädda,
tel. 050 314 6265, susann.gadda(at)vantaa.fi

Lärarrum:
tel. 040 193 6460

facebook instagram