Sök till Helsinge

‍Gemensam elevantagning (GEA)

Helsinge Gymnasiums GEA-nummer är 0456.
Mera info om elevantagningen hittar du på Studieinfo.fi.

Infotillfälle för nior och vårdnadshavare

Hjärtligt välkommen på infokväll onsdag 26.1.2022 kl.18.30 för nior och vårdnadshavare (närträff i gymnasiets nedre våning).

Bekanta dig även gärna med vårt videomaterial här på vår hemsida och på dessa undersidor hittar du mer beskrivningar på vårt gymnasium och våra profileringar .

Om du har frågor, ta kontakt med rektor Johanna Blomstedt (tel. 040 749 2532, johanna.blomstedt(at)vantaa.fi) eller studiehandledare Victor Norkko (tel. 050 303 6967, victor.norkko(at)eduvantaa.fi).

Viktiga datum

Om du valt Helsinge gymnasium på första eller andra plats i din GEA-ansökan våren 2022 önskar vi att du fyller i en elektronisk blankett med dina preliminära studieval och lämnar in den senast sö 10.4.2022. En länk till blanketten kommer in på denna hemsida i slutet av ansökningstiden. Elever som behöver lägga till eller justera något i studievalet kontaktas därefter per e-post. På basen av studievalen bygger vi upp studieupplägget för nästa läsår. Det krävs t.ex. minst 5 deltagare för att studier i ett kort språk ska förverkligas. Helsinge gymnasium uppmuntrar alla elever att fortsätta med de språk man redan studerat i grundskolan.

I mitten av juni (datumet preciseras efter att GEA-ansökningstiderna slagits fast) publiceras namnen på de antagna på vår hemsidas framsida (de som i ansökan gett lov till att namnet får publiceras). Därefter blir det inskrivning. Vi önskar att du personligen kommer och meddelar att du tar emot din studieplats. Inskrivningen sker vissa dagar under vecka 24 i juni, mer information om de exakta tidpunkterna kommer senare.

Inskrivning sker i gymnasiets nedre våning. Ta till inskrivningen med ditt avgångsbetyg i original och eventuella läkarutlåtanden som önskas tas i beaktande i undervisningen samt överföringsblankett till andra stadiet. Om du har betungande förhinder att skriva in dig under inskrivningsdagarna eller inte kan anlända personligen p.g.a. hälsoskäl, ta kontakt med rektor via e-post (johanna.blomstedt(at)vantaa.fi).

Skulle någon tacka nej till sin studieplats, kontaktas elever på reservlistan i första hand via telefon, i andra hand via e-post. Ifall det finns lediga studieplatser öppnas en kompletteringsansökan i början av juli. Mer information kommer då här.

Dina gymnasiestudier inleder du i augusti, torsdagen 11.8.2022 kl. 10.00. Läsåret inleds med samling i festsalen.

Öppet brev till alla nior

‍Hej på dej!

Livet är fullt av möjligheter och val och just nu står du inför ett av dem. Vi på Helsinge gymnasium vill vara en skola där du själv kan påverka och bygga upp din egna, unika studiehelhet. Helsinge gymnasium ligger på en central plats ca 20 minuter från Helsingfors och trafikförbindelserna hit är goda. I Helsinge har du möjlighet till mångsidiga språkstudier. Här kan du studera tyska, franska, spanska och kinesiska. Dessutom finns det möjligheter till utbyten och studieresor till våra samarbetsskolor i Tyskland, Frankrike, Spanien och Kina. Vi har också en sportlinje åt studerande som sportar på FM- eller landslagsnivå.

Våra lärare är kompetenta och stämningen är hemtrevlig och god. Vi hoppas att du efter tre intressanta år i Helsinge känner dig väl förberedd för framtiden och har de verktyg som behövs i en allt globalare värld! Hälsningar från abiturienterna!

Ps.
Helsinge Gymnasium, GEA nr. 0456
Övitsbölevägen 3, 01510, Vanda

Helsinge gymnasium

PB 8516

01030 Vanda stad

Besöksadress:

Övitsbölevägen 3

01510 Vanda, Finland

Rektor: Johanna Blomstedt,
tel. 040 749 2532, johanna.blomstedt(at)vantaa.fi

Sekreterare: Susann Gädda,
tel. 050 314 6265, susann.gadda(at)vantaa.fi

Lärarrum:
tel. 040 193 6460

facebook instagram