Dina drömmars gymnasium!

‍I Helsinge talar vi mycket om individens inlärning och de inidividuella lärprocesserna. Vi ger tid för handledning och stöd och främjar ett arbetsklimat där vi hjälper varandra.

Här lär du dig att tänka framåt och ta ett steg i taget mot högre mål. Vi erbjuder verktyg för att våga möta utmaningar, vi stöder motivation och jobbar aktivt för allas välmående.

Här är det lätt att få sin röst hörd och du kan engagera dig och på olika sätt påverka den gemensamma skolvardagen. Vi är en liten skola med god sammanhållning där du får vara den du är och alla är likvärda.

Måste upplevas!

Hos oss kan du välja mellan tre olika valfria profileringar; global profil, företagsamhetsprofil och sportprofil. Sportprofilen möjliggör flexibilitet i schemat och studiebrickan för studerande som sportar på hög nivå. Företagsamhetsprofil är för dig som vill lära dig mera om ekonomi och företagsamhet. Vi samarbetar med Prakticum, men lektionerna sker i Helsinge i ditt normala schema. Ifall du är intresserad av globala frågor, såsom miljöfrågor och hållbar utveckling är global profil något för dig. Som “globbare” får du vara med i projekt och aktiviteter i eller utanför skolan.

Genom olika ämneshelheter och skolans egna studieavsnitt kan du fördjupa dig i det som intresserar just dig. I dina studier kan det också ingå flera valfria språk och vi har en lång tradition av vänskoleverksamhet och olika utbytesprojekt.

Gemenskap är ett av våra ledord och under höstens första period deltar alla nya studerande i en sammansvetsande lägerskola med glada tutorer.

Vår litenhet är vår storhet!

Många undersökningar har kommit fram till att lärarens attityd till inlärning är en av de mest avgörande faktorerna för studieframgång. I vårt gymnasium handleds du av en liten grupp sammansvetsade och engagerade lärare, som följer upp din utveckling med individuell handledning och möjlighet till extra stöd. Vi diskuterar om lärande och jobbar gemensamt för skolutveckling.

Vi har lång erfarenhet av att jobba med även längre lektionsblock och varierande schemaupplägg, något som lyfts fram i den nya läroplanen som togs i bruk hösten 2021. Dagens gymnasiestudier innebär både lärande i klass tillsammans med andra samt självständigt lärande per distans, färdigheter som du behöver i dina fortsatta studier efter gymnasiet. Hos oss får du tillgång till Svenskfinlands största utbud på nätstudier.

Hur går ansökan till?

Du hittar mer information om ansökningsförfarandet på denna sida . Skulle du ha frågor du grubblar över, ta gärna kontakt med oss via e-post. Du hittar våra kontaktuppgifter under Vårt gymnasium-Kontakt-Lärarna/Övrig personal. Det går att ordna kortare besök för enskilda studerande och vårdnadshavare utanför våra planerade infokvällar, om man tar kontakt i förväg. Berätta gärna vilka saker som speciellt intresserar dig, t.ex. om du funderar på vissa ämnen, profileringar eller olika stödformer, så försöker vi se till att du träffar personer som är insatta i just det du funderar på.

Helsinge gymnasium

PB 8516

01030 Vanda stad

Besöksadress:

Övitsbölevägen 3

01510 Vanda, Finland

Rektor: Johanna Blomstedt,
tel. 040 749 2532, johanna.blomstedt(at)vantaa.fi

Sekreterare: Susann Gädda,
tel. 050 314 6265, susann.gadda(at)vantaa.fi

Lärarrum:
tel. 040 193 6460

facebook instagram