Vem är vi?

Helsinge gymnasium är ett svenskspråkigt gymnasium i Vanda, där du som individ är i fokus. Vårt unika schema är uppbyggt på större lektionsblock, som gör att du kan ha vissa förmiddagar eller eftermiddagar lediga för dina intressen, läxläsning, träningar, m.m. Våra profileringar är öppna för var och en.

I Helsinge studerar ca 150 studerande som handleds av ca 20 lärare. Vi vill vara ett litet gymnasium där vi har mer tid för individuell handledning för de studerande som önskar det. I ett litet gymnasium har du större möjlighet att få delta i utbytesresor till våra vänskolor runt omkring i världen.

Helsinge placerar sig mycket bra i den statistik som jämför studerandenas antagningsmedeltal och resultatet i studentskrivningarna (de 4 obligatoriska proven). Bland de ca 400 gymnasierna i Finland har Helsinge placerat sig årligen bland de 5-20 bästa skolorna. Vår hemlighet är en god gemenskap där du får vara dig själv, personlig handledning och stöd med studietekniken.

Vi har ett bra läge strax intill Tusbyleden och Ring III. Vår skolbyggnad är modern och utrustad med den nyaste teknologin. Vi har en förmåga att placera individen i centrum och få personer att växa, och vår slogan är därför: Helsinge gymnasium - där studerande får växa!‍

Helsinge gymnasium

PB 8516

01030 Vanda stad

Besöksadress:

Övitsbölevägen 3

01510 Vanda, Finland

Rektor: Johanna Blomstedt,
tel. 040 749 2532, johanna.blomstedt(at)vantaa.fi

Sekreterare: Susann Gädda,
tel. 050 314 6265, susann.gadda(at)vantaa.fi

Lärarrum:
tel. 040 193 6460

facebook instagram