"Som friidrottare tränar jag mycket på egen hand, så det är bra att jag inom sportprofilen kan vara mer borta då jag har läger och tävlingar. Det är ett stort plus att min frånvaro alltid har godkänts.‍"

Många toppidrottare som tränar på hög nivå har gått och går i Helsinge. Tack vare våra långa lektionsblock är det lättare att hitta schemamässiga lösningar så att en förmiddag eller eftermiddag blir ledig för träningar, men vi försöker hitta även andra lösningar för att det smidigare ska gå att kombinera idrott och gymnasiestudier.

Sportprofil är ett strukturerat program för toppidrottare. Vid läsårsstart anhåller du via en skild blankett om särskilda undervisningsarrangemang och möjlighet till tillgodoräknande av studier på basen av sportprofilering. Detta görs via studiehandledaren. Du lämnar också in ett intyg på träning på landslags- eller FM-nivå, med tränarens underskrift. Du kan då beviljas rätt att avlägga gymnasiestudier med mindre närvaro och mer självstudier (högst 15 timmar självstudier kan ingå i ett studieavsnitt på 2 sp) och därtill kan träningarna tillgodoräknas som ett frivilligt studieavsnitt per period. De särskilda undervisningsarrangemangen följs upp med studiehandledaren.

Läs mer om våra övriga profileringar här .

Helsinge gymnasium

PB 8516

01030 Vanda stad

Besöksadress:

Övitsbölevägen 3

01510 Vanda, Finland

Rektor: Johanna Blomstedt,
tel. 040 749 2532, johanna.blomstedt(at)vantaa.fi

Sekreterare: Susann Gädda,
tel. 050 314 6265, susann.gadda(at)vantaa.fi

Lärarrum:
tel. 040 193 6460

facebook instagram