PERUSKOULU PÄÄTTYI. MITÄS NYT?

Yhteishaun ja muiden peruskoulun jälkeisiin koulutuksiin tehtyjen hakujen (10. lk, LUVA ja VALMA sekä erityisammattioppilaitokset) tuloksen julkistetaan torstaina 17.6.2021 alkaen oppilaitosten kotisivuilla (luvan antaneiden nimet). Saat haussa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseesi linkin omaan tuloskirjeeseen heti valintojen valmistuttua. Lisäksi oppilaitos lähettää sinulle erikseen päätöksen hyväksytystä opiskelupaikasta ja ohjeet, miten otat paikan vastaan. Jos olet hakulomakkeella antanut luvan toimittaa päätöksen opiskelijavalinnasta sähköisesti, voit saada sen sähköpostiisi. Muista siis tarkistaa sähköpostisi. Jotkut oppilaitokset voivat kuitenkin lähettää päätöksen kirjepostina. Huom! Jos et ole merkinnyt sähköpostiosoitetta hakemukseesi tai et ole antanut lupaa sähköiseen viestintään, saat tuloskirjeen ja oppilaitoksen päätöksen kirjepostina.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 1.7.2021 klo 15.00 mennessä. Opiskelupaikan voit ottaa vastaan sähköisesti. Ohjeet paikan vastaanottamiseksi kuitenkin vaihtelevat oppilaitoskohtaisesti, joten tarkista käytäntö siitä oppilaitoksesta, johon sinut on valittu. Jos et ota vastaan jotain sinulle tarjottua opiskelupaikkaa, muista peruuttaa paikkasi Opintopolussa tai ilmoittamalla asiasta oppilaitokseen. Tiedot Vantaan oppilaitosten käytänteistä löydät osoitteesta: https://sivistysvantaa.fi/yhteishaku/index.html .

Opiskelutietolomake perusopetuksesta toiselle asteelle

Päättötodistus kansiosta löytyy myös Opiskelutietolomake perusopetuksesta toiselle asteelle. Tiedonsiirtolomakkeella on tarkoitus antaa tulevan opiskelupaikkasi asiantuntijoille tietoa aiemmista opinnoistasi, jotta opiskelupolkusi olisi mahdollisimmansujuva. Mitä enemmän tulevassa oppilaitoksessa on edeltävistä opinnoistasi tietoa, sitä paremmin pääset opinnoissasi alkuun uudessa oppilaitoksessa.

Tiedonsiirtolomakkeen tiedot ovat luottamuksellisia. Tietojen antaminen ei vaikuta opiskelupaikan saamiseen. Oppilaan opetuksen tai koulutuksen järjestämisen kannalta välttämättömien tietojen toimittaminen säädetään perusopetuslain 40§.

Lomaketta on täytetty jo koulussa opotunnilla. Kun saat lomakkeen todistuskansiossa kotiin, täytä puuttuvat kohdat huoltajan kanssa. Palauta lomake täytettynä tulevaan toisen asteen oppilaitokseesi esimerkiksi ottaessasi opiskelupaikan kesällä vastaan tai aloittaessasi opiskelun elokuussa. Lomakkeen voi palauttaa esimerkiksi ryhmänohjaajalle tai opinto-ohjaajalle.

Jos jäit ilman opiskelupaikkaa

Jos et saanut opiskelupaikkaa, saat siitä tiedon kirjeitse tai sähköisessä tuloskirjeessä. Vaikka et saanut opiskelupaikkaa, voit edelleen hakea mahdollisille vapaille paikoille. Oppilaitosten vapautuvia opiskelupaikkoja kannattaa etsiä suoraan oppilaitosten nettisivuilta sekä Opintopolusta. Varasijalta valitulle ilmoitetaan vapautuneesta opiskelupaikasta henkilökohtaisesti. Voit hakea perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin seuraavasti:

Hämeenkylän opot ovat tavoitettavissa koululla 17.-18.6.2021 klo 10-15, soitamme ilman paikkaa jääneille. Huom! Älä epäröi itse soittaa, jos joku asia mietityttää!

Kesällä saa ohjausta myös:

  • Ohjaamosta (Tikkurila, monitoimitila Liito): ma-pe klo 12-16
  • Etsivä nuorisotyö Kipinä

Tiedoksi: Vantaan yhteishakusivusto on osoitteessa: https://sivistysvantaa.fi/yhteishaku/index.html . Koulutustietoa on koottu runsaasti osoitteeseen: www.opintopolku.fi

Kesäterveisin

Hämeenkylän koulun opot, Reetta (050 3031949) ja Irina (050 3032028).

Hämeenkylän koulu

Varistontie 3

01660 Vantaa

Rehtori: Pasi Majasaari,
040 845 4405

Apulaisrehtori: Jukka Väisänen,
050 314 5639

facebook instagram youtube