Kartanonkosken koulu ekotekojen voittaja

Kartanonkosken koulu voitti vantaalaisoppilaitosten, päiväkotien ja vapaa-ajan yksiköiden lukuvuoden 2017-2018 EkoTeko-kilpailun. Voittajan valitsi ja palkitsi tiistaina 24.4. vantaalaisen Kalevauva.fi-yhtyeen Aapo Niininen ja Kimmo Numminen.

Kartanonkosken koulu on tehnyt pitkään ja laajasti oppilaiden ympäristökasvatusta kaikilla luokka-asteilla. Oppilaat ja opettajat ovat perehtyneet sähkönkulutukseen, aurinkopaneeleihin, ruuankulutukseen, kierrätykseen, muovin käyttöön sekä omiin vaikutusmahdollisuuksiin ympäristöasioissa. Lukuvuoden aikana oppilaat ovat muun muassa maistaneet sirkkoja, tehneet ympäristövideoita ja leikkineet lajitteluaiheisia liikuntaleikkejä. Merkittävimmäksi pysyväksi ympäristöteoksi koulu nostaa muovin kierrätyksen organisoimisen.

”Uskomme, että myös ympäristökasvatuksessa parhaat tulokset saadaan aikaan pitkäjänteisellä ja jatkuvalla kehittämistyöllä”, Kartanonkosken koulun rehtori Tuija Tammi sanoo.

EkoTeko-kilpailu on Vantaan kaupungin sivistystoimen kannustekampanja, jolla tavoitellaan ympäristövastuuteemojen esiin nostamista ja käytännön tekojen kehittämistä kaikissa sivistystoimen yksiköissä. Kilpailu järjestetään joka toinen lukuvuosi.

Kunniamaininnan sai lisäksi Kolohongan nuorisotalo. Nuorisotalo palkittiin esimerkillisistä teoista nuorten todellisessa arjessa eli vapaa-ajalla.

Lukuvuoden 2017-2018 kilpailuun osallistui yhteensä 19 päiväkotia, koulua, lukiota, lasten kulttuurin yksikköä, kirjastoa ja nuorisotaloa Vantaalta. Kaupungin ympäristövastuun ja kasvatuksenasiantuntijoista koostunut esiraati valitsi kriteerien toteutumisen perusteella viisi ehdokasta, joista Kalevauva.fi-valitsi voittajan.

”Voittajakoululla on tekemisen meininkiä ja kaikki mukana ympäristöteoissa. Ottakaa muut mallia. Pienillä teoilla voimme vaikuttaa”, Niininen ja Numminen sanovat.

Lisätietoa: ympäristökonsultti Noora Ilola, 050 303 5873, noora.ilola@vantaa.fi

Kalevauva.fi:n EkoTeko-palkinnon jako videotervehdyksenä‍

  • Julkaistu: 24.04.2018

Vantaan kaupunki / sivistystoimi

Ympäristökonsultti: Noora Ilola,
050 3035873, etunimi.sukunimi (a) vantaa.fi