Uudelle opiskelijalle

‍Tervetuloa Variaan! Varian henkilökunta toivottaa menestyksellistä ja muistorikasta opiskeluaikaa!

Opiskelu Variassa

OPISKELU

-sivut ovat sinulle, Varian opiskelija. Sivuilta löydät tietoa mm. opiskelijan eduista, Varian opiskelijapalveluista ja yleistä tietoa opintojen rakenteesta, yhdistelmätutkinnosta sekä esimerkiksi verkko-opinnoista.

Ammatillisen perustutkinnon opiskelijoille opetus ja ruokailu ovat maksuttomia, mutta oppikirjat ja opiskeluvälineet opiskelijan on kustannettava itse.

Valokuva

Opintojen alku

Opinnot alkavat toimipiste- ja alakohtaisesti eri aikoina. Tarkemmat tiedot saat postitse tulevassa kirjeessä, jossa on mukana opiskelupaikan paikanvarmistuslomake. Paikanvarmistuslomake tulee palauttaa täytettynä ja allekirjoitettuna myöhemmin ilmoitettuun ajankohtaan mennessä kirjeessä olevaan osoitteeseen.

Ota ensimmäisenä opiskelupäivänäsi muistiinpanovälineiden lisäksi mukaan:

  • Alkuperäiset koulutodistukset
  • Peruskoulussa oppilaanohjaajan kanssa täytetty Tiedonsiirto perusopetuksesta toiselle asteelle -lomake (pääkaupunkiseutulaiset)

Ammatillisiin opintoihin sisältyy paljon valinnaisia opintoja, joihin voit tutustua jo etukäteen.

Jos haluat valmistua sekä ammattiin että ylioppilaaksi, se on Variassa täysin mahdollista, sillä voit suorittaa kaksoistutkinnon. Lue lisää ammatillisen perustutkinnon ohella suoritettavista lukio-opinnoista . Varia tekee yhteistyötä myös ammattikorkeakoulujen kanssa ja halutessasi voit opiskella korkeakoulujen kursseja jo Variassa. Tämä on hyvä tapa sujuvoittaa siirtymistä jatko-opintoihin ja nopeuttaa valmistumista. Lue lisää AMK-opinnoista .

Opintojasi ja Varian tapahtumia voit seurata monessa eri paikassa. Opiskelijalle tärkeimmät ovat StudentaPlus ja Fronter, mutta parhaiten oman ammattiopiston asioista pysyy perillä seuraamalla Variaa sosiaalisessa mediassa (#vantaanvaria).

Valokuva

Tutustu opiskelijalle hyödyllisiin linkkeihin ja pysy ajan tasalla.

Tervetuloa opiskelijaksi Variaan!

Huomioithan, että osalle aloista tulee hankkia opiskelu- / työvälineitä jo ensimmäisen opiskeluviikon aikana. Tietoa alakohtaisista hankinnoista:

Hiusalan opinnoissa tarvittavat kirjat ja työvälineet

Artikkeli

‍‍Hiusalan opinnoissa tarvittavat kirjat ja työvälineet: Materiaalit tulevat maksamaan opintojen aikana yhteensä n. 1500€. Työvälineitä ei tarvitse hankkia valmiiksi ennen opintojen alkua. Pidämme uusille...

Lue Lisää
‍Lentokoneasennuksen opinnoissa tarvittavat varusteet

Artikkeli

‍Lentokoneasennuksen opinnoissa tarvittavat varusteet Varia käyttää lentokoneasennuksen perustutkintolinjalla sähköistä, englanninkielistä oppimateriaalia. Tämän vuoksi opiskelijalla tulee olla opiskelujen alkaessa tablettitietokone, joka...

Lue Lisää
Logistiikan opiskelijasivut

Artikkeli

‍Logistiikan alan vuosittaiset kustannukset TERVETULOA OPISKELEMAAN LOGISTIIKKAA VANTAAN AMMATTIOPISTO VARIAAN! Tältä sivulta löydät muistilistan ja hyödyllisiä tietoja siitä, mitä kannattaa muistaa ennen opintojen alkua. ...

Lue Lisää
Rakennusalan opinnoissa tarvittavat varusteet

Artikkeli

‍Rakennusalan opinnoissa tarvittavat varusteet Oppilaitos järjestää opiskelijoille tarvittavan suojavaatetuksen ja henkilökohtaiset suojavarusteet. Suojavaatteet ja -varusteet ovat oppilaitoksen omaisuutta, joten opiskelijan tulee pitää...

Lue Lisää
Sosiaali- ja terveysalan opiskelijasivut

Artikkeli

AJANKOHTAISTA ...

Lue Lisää

facebook twitter instagram youtube